24 Φεβ 2012

"Μόνο η Κρήτη μπορεί να σώσει την Ελλάδα"...Τι ρόλο παίζει ο υπουργός/

"Καθυστερεί ο υπουργός", καταγγέλλει ο Αντ.Φώσκολος
Της Κατερίνας Μυλωνά

Λάβρος κατά του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, είναι ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ερευνητής της καναδικής κυβέρνησης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος.

Όπως καταγγέλλει στην «Πατρίδα», ο υφυπουργός υπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών και δεν προτάσσει το όφελος που θα έχει η χώρα μας από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Κρήτης.

«Η Κρήτη είναι το σωσίβιο της Ελλάδας, αν δεν αξιοποιηθεί η Κρήτη, η Ελλάδα έχει πάει στο....! Αν δεν πιάσουμε Κρήτη, δε σώζεται η Ελλάδα, όλα τα άλλα είναι κοροϊδίες», αναφέρει χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει ότι - και μπορεί, όπως τονίζει να το τεκμηριώσει επιστημονικά- τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη «μεταφράζονται» σε χρήματα, πέντε φορές περισσότερα από το χρέος της χώρας, πρόκειται, όπως λέει, για 2,2 τρις και 485 δις δολάρια, αντίστοιχα.

Ο Δρ. Αντώνης Φώσκολος, ερωτώμενος για τις θέσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, λέει χαρακτηριστικά πως «η περίπτωση της Κρήτης είναι που θα σώσει την οικονομία της Ελλάδας, ούτε καν το συζητάει, αποφεύγει την Κρήτη και με βάζει σε υποψίες».

Αναφέρει πως ο Γ. Μανιάτης εστιάζει σε άλλες περιοχές και καθυστερεί, με επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, να κινήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Κρήτης. Την ίδια στιγμή, όπως λέει, πληρώνουμε ακριβή τη βενζίνη ενώ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε ήδη φυσικό αέριο.

Σχολιάζει τις δηλώσεις του κ. Μανιάτη για «καυτές» περιοχές και λέει «οι Κύπριοι δε φοβούνται τους Τούρκους αλλά εμείς φοβόμαστε; Αυτά δεν τα λέει ένας υπουργός. Τον φοβάμαι για την Ελλάδα και την Κρήτη, δε βλέπω να προχωράει το θέμα της Κρήτης» ενώ επιρρίπτει ευθύνες στους τοπικούς άρχοντες και βουλευτές.

Ιδιαίτερα για το χρονοδιάγραμμα της αξιοποίησης, αναφέρει πως ενώ θα ξεκινούσανν οι διαδικασίες στις 5 Δεκεμβρίου, και έπρεπε να είχαν αρχίσει από το Σεπτέμβριο, ο διαγωνισμός θα «βγει στον αέρα» το Μάρτιο.
Υποστηρίζει, μάλιστα, πως αν ήθελε ο υφυπουργός, θα μπορούσε, λόγω κατεπείγοντος, να πάρει άδεια από την Ε.Ε. και όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα.

Ο Δρ. Αντώνης Φώσκολος εμφανίζεται προβληματισμένος από διαμαρτυρίες που φέρονται να πραγματοποιούν περιβαλλοντολόγοι στο Ηράκλειο για το φυσικό αέριο. «Ποιος τους έβαλε να διαμαρτυρηθούν; Ποιανού δάκτυλος είναι αυτή η διαμαρτυρία; Παίζονται βρόμικα παιχνίδια πίσω από τον ορυκτό πλούτο της Κρήτης, τα παίζουν επιχειρηματίες», αναφέρει και λέει πως «δεν μπορείς να υπηρετείς το Μάμωνα και το καλό του Δημοσίου».

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι «ο Μανιάτης περιβάλλεται από ανθρώπους του Λάτση. Σε κανένα μέρος του κόσμου διευθυντές επιχειρήσεων που εισάγουν φυσικό αέριο είναι σύμβουλοι υπουργών, είναι παρανομία. Είμαι έξω φρενών!».

Ο ερευνητής τονίζει πως όσα δηλώνει τεκμηριώνονται επιστημονικά, έχει ήδη μιλήσει στην Κύπρο για το θέμα ενώ έχει κληθεί να μιλήσει στην Κίνα και την Ιαπωνία.

ΠΑΤΡΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.