23 Φεβ 2012

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ NIKOLAKIS ???Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπουτσής κατάφερε να προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, καθώς σε κοινοβουλευτική ερώτηση για το πόσοι αστυνομικοί φυλάνε νυχθημερόν τον αδελφό του Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Παπουτσής, πιστεύοντας προφανώς ότι κινδυνεύει από την απάντηση η εθνική ασφάλεια, απάντησε ότι «αυτά είναι απόρρητα και δεν δύνανται να δημοσιοποιούνται».

Αυτό πάντως που ...επιβεβαιώνει επίσης ο κ. Παπουτσής είναι ότι η συνοδεία και η ασφάλεια στον Νίκο Παπανδρέου έχουν παρασχεθεί κατ’ εξαίρεσιν, καθώς δεν εμπίπτει στα άτομα που σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται ασφάλεια. Οπως αναφέρει ο κ. Παπουτσής, «σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος (141/1991 και όπως τροποποιήθηκε από τα Π.Δ. 309/2011, 52/2008 και 84/2011) προβλέπεται ότι συνοδείες ασφαλείας λαμβάνονται υποχρεωτικά για την προστασία συγκεκριμένων προσώπων, ωστόσο δύναται να παρέχεται και σε άλλα πρόσωπα, για τα οποία συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας».

Φροντίζει ωστόσο ο κ. Παπουτσής να αποτινάξει από πάνω του κάθε ευθύνη λέγοντας ότι γι' αυτά τα θέματα δεν λαμβάνονται αποφάσεις από τον υπουργό, αλλά «η διάθεση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. για τη φρούρηση ευπαθών στόχων, καθώς και ο προσδιορισμός του είδους αυτής, καθορίζονται με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και έπειτα από επισταμένη μελέτη και εκτίμηση των αρμοδίων αρχών».

Ειδικότερα για τον Νίκο Παπανδρέου ο κ. Παπουτσής -χωρίς πάντως να εξηγεί αν η παροχή ανδρών έγινε ύστερα από αίτημα του Ν. Παπανδρέου ή αυτεπαγγέλτως- αναφέρει: «Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εξέτασης της αναγκαιότητας μέτρων ασφαλείας του εν λόγω προσώπου, διατάχθηκαν σχετικά μέτρα. Τα ληφθέντα μέτρα σε κάθε περίπτωση μεταβάλλονται ανάλογα με τις κάθε φορά διαμορφούμενες συνθήκες ασφαλείας και σύμφωνα με την αξιολόγηση των αρμοδίων υπηρεσιών. Το είδος, ο αριθμός προσωπικού και μέσων που διατίθενται για τα μέτρα, λόγω της φύσεώς των, είναι απόρρητα και δεν δύνανται να δημοσιοποιούνται».


δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.