25 Φεβ 2012

Ρ.Ζέλικ: "Η Ελλάδα αγόρασε λίγο παραπάνω χρόνο, δεν ξέρουμε πόσο"!


....εξαρτάται από τα μέτρα που θα πάρουν οι Έλληνες !!!!


Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ δήλωσε ότι το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ αγόρασε ουσιαστικά λίγο παραπάνω χρόνο για την Ελλάδα.

 «Είναι ακόμη νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο (χρόνο), εξαρτάται από τα μέτρα που θα πάρουν οι Έλληνες» επεσήμανε ο ίδιος.

 «Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε μεμονωμένα την Ελλάδα αν και το κύριο πρόβλημα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης είναι οι ...μεγαλύτερες οικονομίες και χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία» σημείωσε στη συνέντευξή του στην Σιγκαπούρη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.


 Ωστόσο, τα πακέτα «διάσωσης» των παραπάνω χωρών, όπως και της Πορτογαλίας δεν είναι απαραίτητα για τον Ρόμπερτ Ζέλικ.

«Κάθε χώρα είναι ξεχωριστή περίπτωση αν και στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε τρία αλληλένδετα μεταξύ τους προβλήματα. Για ορισμένα κράτη είναι το χρέος, για άλλα οι επιπτώσεις στο τραπεζικό τους σύστημα και για ορισμένα η ανταγωνιστικότητα» πρόσθεσε για να προβλέψει στη συνέχεια ότι είναι δύσκολο για την Ισπανία και την Ιταλία να ανακάμψουν μέσω των μεταρρυθμίσεων εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης στην Ευρώπη.

«Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της διεθνούς οικονομίας και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν η Ευρώπη καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση» τόνισε ο Ζέλικ και κατέλληξε πως «κι αυτό είναι ένα μεγάλο αν. Τα δύο μεγάλα ερωτηματικά μπαίνουν στις ενεργειακές τιμές και στην διατήρηση ισορροπιών στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.