# #

6 Αυγ 2011

Δεν λύνουν το... χειρόφρενο οι ιδιοκτήτες ταξί



Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Αν και με απώλειες, οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, κρατώντας για την ώρα κλειστά τα χαρτιά τους για τη μορφή που αυτές θα έχουν. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί κάνει λόγο για απεργία διαρκείας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη παρά την συζήτηση που έγινε πρόσφατα στη Βουλή.

Έτσι τουλάχιστον έως το Σάββατο -οπότε σε νέα συνεδρίαση θα καθορίσουν τη στάση τους- οι αυτοκινητιστές τραβούν χειρόφρενο, με την πρόσκληση που τους απηύθυνε η κυβέρνηση για κατάθεση προτάσεων να παραμένει χωρίς αποδέκτη.

Και αυτό διότι οι αυτοκινητιστές ζητούν γραπτή ή προφορική διαβεβαίωση για τον τρόπο που (δεν) θα ανοίξει το επάγγελμα προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος σε τηλεοπτικό σταθμό εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις «τα ταξί θα ...
βρεθούν πολιτικά απέναντι από την κυβέρνηση».

Πάντως, τις θέσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί και αναπληρωτή γενικού γραμματέα παραγωγικών τομέων της Ν.Δ. φαίνεται ότι δεν τις ασπάζονται ορισμένα σωματεία-μέλη αυτοκινητιστών ταξί ιδίως στην επαρχία.

Προς αποκλιμάκωση

Εν τω μεταξύ, ενδείξεις αποκλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί «αχνοφαίνονται» στον ορίζοντα.

Αυτό προκύπτει από όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm: «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο»

Σε Ρόδο, Κω και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα ταξί κυκλοφορούν ομαλά, ενώ σήμερα το σωματείο ιδιοκτητών ταξί Κρήτης θα συνεδριάζει για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Χθες πάντως, οι ιδιοκτήτες ταξί περιορίστηκαν σε μεμονωμένες και κατά βάση ηπιότερες κινητοποιήσεις, άνοιξαν τα διόδια του Ρίου, κατέλαβαν τα εκδοτήρια αρχαιολογικών χώρων στην Κρήτη και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητες πορείες στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά τη ρύθμιση για την απελευθέρωση των ταξί, θα αποτελέσει νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Βουλή τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών. Δεν θα αντικαταστήσει δηλαδή το προεδρικό διάταγμα του Δημήτρη Ρέππα που προέβλεπε απελευθέρωση χωρίς έκδοση καινούργιων αδειών.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.