# #

6 Αυγ 2011

Επιτέλους! Ο Αλέξης Τσίπρας χτυπάει το χυδαίο σύστημα της μεταπολίτευσης εκεί που πονάει!




Επιτέλους ο Αλέξης Τσίπρας χτυπάει το χυδαίο σύστημα της μεταπολίτευσης, εκεί που πονάει, στη καρδιά του: Τις ανυπόληπτες τράπεζες οι οποίες δεκαετίες τώρα υφαίνουν τον αρρωστημένο ιστό της αράχνης που πνίγει τους πολίτες ενώ  επιτρέπει στους διαπλεκόμενους καρχαρίες να απολαμβάνουν τα προνόμια μεγαλομαφιόζων.

Οι τράπεζες είναι αυτές που στήριξαν τη φούσκα του Χρηματιστηρίου ως εγγυήτριες για την είσοδο στη τότε Σοφοκλέους του κάθε ανυπόληπτου σαπακίου.
Οι τράπεζες είναι αυτές που ως χορηγοί στα ΜΜΕ της διαπλοκής, βοήθησαν κάποιες από τις πιο παρακμιακές περσόνες του τόπου να γίνουν κάτοχοι ΜΜΕ και διαφημιστικών εταιρειών.
Σ όλον αυτό το συρφετό και μόνο με κριτήρια κωλομπαριστάν,...
 κάποιοι σαλονάτοι τραπεζίτες έδιναν αφειδώς δανεικά κι αγύριστα οικοδομώντας ένα σαθρό μεταπολιτευτικό κατασκεύασμα που απαξίωσε τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση.
Οι τράπεζες είναι αυτές που ευλόγησαν τη δημιουργία των υπεράκτιων εταιρειών και τη διακίνηση μαύρου χρήματος-μέχρι και με πλαστικές σακούλες κυκλοφορούσαν στα γκισέ οι εντιμότατοι πελάτες τους.
Και πίσω από αυτές τις τράπεζες- τις οποίες σήμερα υπερασπίζεται με σθένος η κυβέρνηση-κάποιοι τραπεζίτες, οι οποίοι αντί να υπερασπισθούν την σωστή λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων, έκαναν πολιτική  με την εκάστοτε κυβέρνηση με την Τράπεζα της Ελλάδας σε ρόλο παρατηρητή της θανατηφόρας διόγκωσης του χρέους.
Οι τραπεζίτες, οι πολιτικοί, κάποιοι διεφθαρμένοι επιχειρηματίες και τα ρετάλια των ΜΜΕ, έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού-θέμα χρόνου ν ακουσθεί ο γδούπος της πτώσης.
Πολύ σωστά λοιπόν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαρκαστικός με τις κυβερνητικές αλχημείες στην υπόθεση της Proton Bank.
 Αυτός ο Τσίπρας μίλησε κατευθείαν στη καρδιά των Αγανακτισμένων κι αν συνεχίσει έτσι ένα ποσοστό πάνω από 20% που ούτε ο ίδιος δεν θα το πιστεύει,  θα είναι η ανταμοιβή του στις κάλπες.
Καλούμε λοιπόν τον Τσίπρα να κάνει τη ζωή τους κόλαση: Όλων αυτών των κηφήνων της παρακμιακής πολιτικής, επιχειρηματικής, τραπεζικής και μηντιακής παραεξουσίας.
Μαζί του, όπου ναναι, εκατομμύρια Έλληνες θα ξεχυθούν στους δρόμους.
Κι αυτή τη φορά οι Αγανακτισμένοι θα επιστρέψουν λίγο διαφορετικοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.