# #

4 Αυγ 2011

Social Networks και ψυχοσωματικές παθήσεις: Εσύ κάνεις μουτσουνάκια στο Facebook;


ψυχογενής παραμόρφωση των χειλιών
Θα έχετε προσέξει ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες (συνήθως νεαρής ηλικίας), φαίνεται να φωτογραφίζονται με ένα περίεργο μορφασμό στο πρόσωπό τους.
Αυτό που αρχικά θεωρούσαν οι περισσότεροι μια ακόμη μόδα, άρχισε να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο με αποτέλεσμα να κατακλυστεί το διαδίκτυο, δια μέσου των διαφόρων Social Networks (βλ. Facebook, twitter), με τα παραμορφωμένα πρόσωπα νεαρών κορασίδων.
Ψυχογενής παραμόρφωση των χειλιών
Το φαινόμενο αυτό κίνησε την περιέργεια μιας ομάδας ερευνητών από την Γερμανία, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα σε δείγμα 10.000 γυναικών ηλικίας 14 έως 50 ετών μέσω του Facebook, συγκρίνοντας τις φωτογραφίες τους με το προφίλ τους, τα ενδιαφέροντά τους και διάφορους άλλους τομείς της κοινωνικής τους ζωής.
Οι ερευνητές κατέληξαν ότι πρόκειται για ένα είδος ψυχοσωματικής πάθησης κατά την οποία η παθούσα συγχέει τον φακό της κάμερας με το ανδρικό μόριο:...????

Ο εγκέφαλος στέλνει λανθασμένα σήματα στα νεύρα του προσώπου και οι μύες του στόματος μαζεύουν προσπαθώντας να τραβήξουν τον φακό (ή αυτό που νομίζουν ότι είναι), προς το μέρος τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μικρότερη αντίσταση στην πάθηση αυτή εμφανίζουν γυναίκες που ασχολούνται συστηματικά με το life style, παρακολουθούν “ενημερωτικές” εκπομπές της μεσημεριανής ζώνης, τους αρέσει η trendo-pop-vlaxo-r’n'b και προσπαθούν να ακολουθούν κατά γράμμα όλες τις νέες τάσεις της μόδας χωρίς την παραμικρή απόκλιση. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε ότι και αρκετοί άντρες έχουν προσβληθεί από την συγκεκριμένη ασθένεια.
Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί γρήγορα η θεραπεία ώστε να σταματήσουμε να βλέπουμε παντού αυτό το άρρωστο βλέμμα λαγνείας και βλακείας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.