# #

5 Αυγ 2011

Η λύση: κομματοκρατία ¬> πλήρης αντιπροσώπευση ¬> πραγματική δημοκρατία




Γιά να επέλθει η φωτιά, που «θα κρίνει και θα καταλάβει τα πάντα», όπως έλεγε ένας τύπος, ονόματι… Ηράκλειτος, πρέπει πρώτα να να επέλθει η ανάγκη.Και γιά να βρεθεί ο τρόπος απονομιμοποίησης της νυν θεοκρατικής, δεσποτικής και στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, όπως και η νομιμοποίηση της διάδοχης πολιτικής κατάστασης, πρέπει πρώτα να υπάρχει κοινός στόχος γιά την συλλογικότητα του ελληνικού μας κόσμου.

Αλλά γιά να υπάρχει κοινός στόχος γιά την συλλογικότητα του ελληνικού μας κόσμου, πρέπει πρώτα να υπάρχει συναντίληψη της ελληνικής προβληματικής στην συλλογικότητα του ελληνικού μας κόσμου. Χωρίς πρώτα συναντίληψη της προβληματικής μας, πως μπορεί ποτέ να λυθεί από κοινού η ελληνική μας προβληματική;

Είναι γνωστό, ελπίζω, τουλάχιστον σε ένα 70 τοις εκατό του ελληνικού μας κόσμου, ότι δεν έχουμε δημοκρατία.

 Όπως και να το λένε, αυτό που έχουμε είναι μία θεοκρατική, δεσποτική και στυγνά δυναστική κομματοκρατία.

Ναι, η/ο κληρωτός πολίτης είναι το υπερόπλο της δημοκρατίας! Ναι, στο μέλλον ο στόχος μας είναι και πρέπει να είναι η δημοκρατία, με κληρωτούς πολίτες σε θέσεις βουλευτών και λαϊκών δικαστών. Κληρωτοί όμως πολίτες απαιτούν ανθρώπους με ‘πολιτειότητα’, ανθρώπους δηλαδή με την ιδιότητα του αληθινού πολίτη.
Σε πόσα άραγε χρόνια θα έχουμε πραγματικούς πολίτες με πλήρη πολιτειότητα;...Πόσα χρόνια πολιτικής αγωγής και παιδείας μας χρειάζονται γιά να παράγουμε πραγματικούς πολίτες με πλήρη πολιτειότητα;

Τούτο δεν σημαίνει πως πρέπει να επιτρέψουμε, εν τω μεταξύ, στο νυν σαθρό πολιτικό σύστημα να μας πάρει φαλάγγι. Μεταξύ του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος και της αυθεντικής, γνήσιας ή πραγματικής δημοκρατίας, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ενδιάμεσο πολιτικό σύστημα, εκείνο της πλήρους αντιπροσώπευσης.

Το ενδιάμεσο τούτο πολιτικό σύστημα της πλήρους αντιπροσώπευσης μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε 2-3 εβδομάδες, από την στιγμή που το πάρει απόφαση ο ελληνικός μας κόσμος. Διότι δεν έχει η πλήρης αντιπροσώπευση τις αυστηρές απαιτήσεις πολιτειότητας, όπως έχει η αυθεντική, γνήσια ή πραγματική δημοκρατία.

Θα είναι όμως η ανατροπή και το ξερίζωμα της θεοκρατικής, δεσποτικής και στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, με την άμεση μετάβαση σε πλήρη αντιπροσώπευση, μία ορθολογική επιλογή γιά τον ελληνικό μας κόσμο. Μία ορθολογική επιλογή που οδηγεί φυσιολογικά σε καθολική ή πλήρη προσωπική, κοινωνική και πολιτική ελευθερία, καθώς και σε εθνική ανεξαρτησία.

Και η καθολική ελευθερία με την εθνική ανεξαρτησία συναποτελούν το πρόταγμα της πραγματικής δημοκρατίας. Μόνον όμως ο ελληνικός μας κόσμος, στην κοινωνική του συλλογικότητα, μπορεί να απαιτήσει την μετάβαση σε πλήρη αντιπροσώπευση.

Όσο ορθολογική και αν είναι η επιλογή της μετάβασης σε πλήρη αντιπροσώπευση, μόνον ως συλλογικότητα μπορεί ο ελληνικός μας κόσμος να την απαιτήσει. Κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλλει ούτε καθολική ελευθερία, ούτε εθνική ανεξαρτησία ούτε πραγματική δημοκρατία.

Κανένας!

Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

ΥΓ: Να φύγουν οι 300 από μόνοι τους δεν το βλέπω. Με εγγύηση την ίδια τους την ζωή, τα μέλη της πολιτικής τάξης εκτελούν το θεάρεστο έργο τους, μέσα από την θεοκρατική, δεσποτική και στυγνά δυναστική κομματοκρατία, που αυτοί και οι οικογένειές τους έχουν δημιουργήσει γιά αιώνες.

Πως τους κάνουμε να φύγουν είναι το μεγάλο ερώτημα. Ζητείται πρόταση επί τούτου: πως να τους κάνουμε να φύγουν και μάλιστα, εάν γίνεται, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη;



Κύριε καθηγητά υπάρχει λύση και αυτή θα προέλθει μέσα από το ΚΑΝΕΝΑ, δηλαδή το Κίνημα του Ελληνικού Λαού το οποίο εάν αντλήσει την απαιτούμενη δύναμη, θα εγκαταστήσει Υπεύθυνη Κυβέρνηση για την υλοποίηση συγκεκριμένων αποφάσεών του εργοδότη της και μόνο... του Ελληνικού Λαού δηλαδή. 


 Μόνο ο Λαός μπορεί να ωθήσει την ελληνική κοινωνία να ξεριζώσει το σάπιο κομματικό - κρατικό σύστημα / κατεστημένο / οικοδόμημα που "έστησαν" οι παλαιοπολιτικάντηδες, από την μεταπολίτευση έως τις μέρες μας, στο οποίο οι θεσμοί δεν λειτουργούν, η ζωή των πολιτών έχει υποβαθμισθεί / απειληθεί / απαξιωθεί και μόνο το κομματικό και ατομικό συμφέρον οδηγεί τους "πολιτικούς" διαρκώς σε πράξεις εναντίων των απλών και αδύναμων Ελλήνων Πολιτών. 

Μόνο ο λαός μπορεί να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει τις υγιείς και πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑ  πριν να είναι πολύ αργά!!! 
 

Αγαπητοί Έλληνες Πολίτες, οργανωθείτε στο Κίνημά σας, στο ΚΑΝΕΝΑ δηλαδή, συμμετέχετε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα τις χώρας από τώρα και διατυπώστε τις ιδέες και τις απόψεις σας, ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο μέσα από τα σπλάχνα μας να αναδείξουμε τους πραγματικά Ανιδιοτελείς Ηγέτες οι οποίοι θα καταφέρουν να βγάλουν τη χώρα από τη σημερινή δυσμενή κατάσταση. 

Ενεργός Συμμετοχή λοιπόν για να αλλάξουμε  δυναμικά τα δρώμενα της χώρας μας.
Μπορείς και εσύ πλέον !!! Μην περιμένεις από το παρόν πολιτικό σύστημα καμιά πρόοδο...

  Ο καιρός  πλησιάζει που ο λαός θα πάρει τις τύχες της χώρας μας στα χέρια του !!!
  Ο καιρός πλησιάζει που όλοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, άνδρες και γυναίκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,  απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, θα αποδομήσουμε την κοινοβουλευτική ασυδοσία / ασυλία / ολιγαρχία / υπεροψία / προδοσία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.