# #

6 Μαρ 2011

Tσίκνα, τζατζίκι και ανένδοτος. . .Εδω ο κοσμος καιγεται , το μ@υνι ξυριζεται!!!




Την ταβέρνα «Φοίνικες» στην Καλλιθέα και όχι τον Μπαϊρακτά­ρη προτίμησε ο Αντώνης Σαμα­ράς για να ξεκινήσει τον δικό του ανέν­δοτο ενάντια στη διαπλοκή. Την Τσικνο­πέμπτη, παρέα με αυτοδιοικητικά στε­λέχη της Ν.Δ., βουτήχτηκε στην τσίκνα και το τζατζίκι, ενώ άκουγε τα παράπονά τους για την προβολή του κόμματος από τα ΜΜΕ.
Τα στελέχη δεν έκρυψαν την αγω­νία τους για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς η κυβέρνηση μοιά­ζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο, ενώ δεν αποκλείουν να επιλέξει την απόδραση ο Γιώργος Παπανδρέου μπροστά στο φοβερό τσουνάμι που θα χτυπήσει τη χώρα τους επόμενους μήνες. Παρατήρησαν ωστόσο ότι η προβολή της Ν.Δ. από τα ΜΜΕ είναι ελλιπής, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία στην επαρχία, όπου τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα στην προβολή βουλευτών και πολιτευτών.
Χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις περί νταβατζήδων, ... ο πρόεδρος της Ν.Δ. εί­πε ότι το επόμενο διάστημα η Ν.Δ. θα αντεπιτεθεί βάσει στοιχείων για τη μεταχείρισή της από τα κρατικά αλλά και κάποια ιδιωτικά ΜΜΕ. Ανήμερα λοιπόν της Τσικνοπέμπτης – σε αυτό το κόμμα φαίνεται ότι τις σημαντικές αποφάσεις τις παίρνουν σε χασαποταβέρνες – ξε­κίνησε ο Σαμαράς τον νέο ανένδοτο εναντίον των τηλεοπτικών ΜΜΕ – και άρα κατά της διαπλοκής.
Έτσι την περα­σμένη εβδομά­δα ο εκπρόσω­πος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης έδωσε στη δη­μοσιότητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο η τηλε­οπτική προβολή του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αγγίξει μέχρι και το 60%, ενώ της Ν.Δ. μόλις το 17%. Ανέφερε ακόμη ότι πολ­λές φορές η προβολή των δραστηριοτήτων του ΛΑΟΣ - με εκλο­γικό ποσοστό 5,63% - από τα κρατικά και   ιδιωτικά ΜΜΕ εί­ναι πο­λύ μεγαλύτερη από αυτήν του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πανικός
Η πρεμούρα για τηλεοπτική προβο­λή της Ν.Δ. δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Εσχάτως στα γραφεία της Συγγρού επι­κρατεί πραγματικός πανικός στην ιδέα ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να πάει σε πρόωρες εκλογές ζητώντας ουσιαστικά λευκή επιταγή για όσα ακόμη πιο επώδυνα θα ακολουθήσουν. Επίσημα η Ν.Δ. λέει ότι δεν φοβάται τις εκλογές. Ανεπίσημα όμως τα πράγματα είναι πο­λύ διαφορετικά, αφού οι απόψεις διίστανται.
Κάποια στελέχη θεωρούν ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να πιέσει την κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου για προσφυγή στις κάλπες με το επιχείρημα ότι η χώρα θα πρέπει να απεμπλακεί από το μνημό­νιο, ενώ κάποιοι άλλοι - η πλειονότητα των συνεργατών του Σαμαρά - πιστεύ­ουν ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε τη Ν.Δ. σε πολύ δύσκολη θέση για δυο λόγους:
Αν η Ν .Δ. κατάφερνε να εκλεγεί πρώ­το κόμμα και μάλιστα με αυτοδυναμία, θα έπρεπε να αναλάβει όλο το πακέτο του μνημονίου, αφού βάσει των συμ­φωνηθέντων καμιά ελληνική κυβέρνη­ση δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, να το αγνοήσει, να μην το εφαρμόσει.
Αν κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν κα­ταφέρει  να  σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τότε η Ν.Δ. θα πρέπει να συναινέσει  σε  κυβέρνηση συνεργασίας, με ό,τι αυτό συνεπά­γεται. Οι συνεργάτες του Σαμαρά θε­ωρούν ότι, ακόμη κι αν το κόμμα τους θέσει όρους για να συναινέσει σε συγκυβέρνηση, οι οροί πολύ δύσκολα θα γίνουν πρά­ξη. Όπως λένε, αυτό θα ήταν πράγματι το πιο άσχη­μο σενάριο, αφού στην πραγ­ματικότητα θα υπήρχε ακυβερ­νησία στη χώρα.
Στο συρτάρι
Φυσικά το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην κρίσι­μη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, αφού όσα αποφασιστούν εκεί θα διαμορφώσουν το κλίμα στο εσωτε­ρικό. Ο Σαμαράς και οι στενοί συνεργά­τες του αναμορφώνουν την πρόταση για την οικονομία, που θα παρουσια­στεί τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, αν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις στη Σύνοδο. Διαφορετικά θα παραμεί­νει στο συρτάρι με την ελπίδα κάποτε να γίνει πράξη από τους ίδιους.
Αυτό που τρέμουν είναι το ενδεχό­μενο συνταγματικής κατοχύρωσης του ύψους του ελλείμματος, αφού, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμη και στην πε­ρίπτωση αυτοδυναμίας της, η Ν.Δ. θα είναι δέσμια αυτής της απόφασης και δεν θα μπορεί να ξεφύγει με τίποτε από τα μέτρα που επιβάλλουν οι ισχυροί της Ευρώπης. Γι’ αυτό ο Σαμαράς ισχυρίζε­ται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουρ­γήσει ανυπέρβλητα προβλήματα.
Σε ό,τι αφορά τις σκέψεις για πρότα­ση μομφής στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αυτές απομακρύνονται, αφού αυτή η κίνηση θα συσπείρωνε το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση.
Το οικονομικό επιτελείο του Σαμα­ρά πάντως μελέτησε επισταμένως το «Μνημόνιο 4» και διαπίστωσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και διαχειρι­στικές αδυναμίες στην προετοιμασία των διαρθρωτικών αλλαγών. Τώρα λοι­πόν επεξεργάζονται τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιήσουν αυτές τις επισημάνσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση που επεξεργάζεται η Ν.Δ. περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, τις οποίες είχε προτείνει από τον Ιού­λιο. Ωστόσο πολλά στελέχη εκφρά­ζουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση μπορεί να αντλήσει, όπως προσδοκά, 15 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου την περί­οδο 2011-2013.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.