# #

8 Μαρ 2011

H NASA ανακάλυψε εξωγήινη μορφή ζωής! - "Ο Κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος"...







ImageΦαίνεται ότι η πρώτη θετική ανακάλυψη εξωγήινων μορφών ζωής είναι γεγονός. Η NASA και πιο συγκεκριμένα ο γνωστός ερευνητής της Ρίτσαρντ Χούβερ εντόπισε απολιθωμένα εξωγήινα βακτήρια σε αρκετούς σπάνιους μετεωρίτες! Συγκεκριμένα, σε έκθεσή του που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Επιθεώρησης Κοσμολογίας, περιγράφει μικροσκοπικά νημάτια στο εσωτερικό ανθρακούχων μετεωριτών, τα οποία μοιάζουν με αυτά που σχηματίζουν γνωστοί μικροοργανισμοί. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι,...
μελετώντας το σχήμα και τη χημική σύνθεση αυτών των δομών, διαπίστωσε πως πρόκειται για «αυτόχθονα απολιθώματα» που αποκλείεται να εισήλθαν στους μετεωρίτες «μετά την άφιξή τους στη Γη». Με άλλα λόγια, αυτά τα απολιθωμένα μικρόβια ήρθαν στη Γη μέσω των μετεωριτών από... άλλους κόσμους.
«Αυτό το έυρημα έχει άμεσες συνέπειες για τη κατανομή ζωής στο Σύμπαν και τη δυνατότητα ύπαρξης μικροβιακών μορφών ζωής στα ύδατα κομητικών πυρήνων», εκτιμά ο ίδιος ο Χούβερ.
«Έδωσε στον κόσμο εκπληκτικές αποδείξεις για να υποστηρίξει εκπληκτικούς ισχυρισμούς», είπε ο Καρλ Γκίμπσον από το Κέντρο Αστροφυσικής και Διαστημικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο. «Η ανακάλυψη αυτή αλλάζει εντελώς τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη φύση της ζωής και τη θέση μας στο Σύμπαν. Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος».
Στο σχόλιο που συνοδεύει την έκθεσή του στην Επιθεώρηση Κοσμολογίας γράφει: «Δεδομένης της αμφιλεγόμενης φύσης αυτής της ανακάλυψης, καλέσαμε 100 ειδικούς και απευθύναμε γενική πρόσκληση σε περισσότερα από 5.000 μέλη της επιστημονικής κοινότητας να μελετήσουν την έκθεση και να προσφέρουν την κριτική τους ανάλυση Καμία άλλη έκθεση στην ιστορία της Επιστήμης δεν έχει υποβληθεί σε τόσο ενδελεχή ανάλυση και καμία άλλη επιθεώρηση δεν έχει διαθέσει μια τόσο βαθιά σημαντική έκθεση στην επιστημονική κοινότητα για να την σχολιάσει πριν αυτή δημοσιευτεί».
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.