# #

9 Μαρ 2011

Οικονομική Βουλγαροποίηση της Ελλάδος.


Quantcast
Το πάτο δεν τον έχουμε δει ακόμα, όμως οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη με το οικονομικό τοπίο να είναι πλέον καταστροφικό.
Τόσος μεγάλος Πόνος, τέτοια πείνα, τέτοια ανεργία, τόσες θυσίες και το αποτέλεσμα Οικονομική Καταστροφή.
Όσα μέτρα και αν έλαβαν με τα μνημόνια και τις αόρατες προσαρτήσεις τους το αποτέλεσμα είναι ότι η οικονομία χρεοκοπεί με τρελούς ρυθμούς των 250 εκατομμύριων ανά μήνα.
Το Ποσό είναι εξωφρενικό, αν …

σκεφτεί κανείς ότι το κράτος δεν πληρώνει κανέναν εκτός λίγους δανειστές του και έχει αφήσει απλήρωτο τον εσωτερικό δανεισμό και τους προμηθευτές του.
Η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο.
Τα έσοδα μειώνονται με εφιαλτικούς ρυθμούς.
Και ενώ ο πάτος είναι πολύ βαθιά ακόμα έρχεται και η τριπλή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Moody’s.
Η τριπλή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Moody’s.
Πυροδοτεί μια σειρά εξελίξεων με απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα μας, το άμεσο διάστημα.
Τα spreads έχουν «σαλτάρει» με ημερήσια άνοδο που αγγίζει το 13%, φαινόμενο που δεν είχαμε συναντήσει ούτε τις πρώτες ημέρες του Εθνικού μας Εξευτελισμού (προ μνημονίου εποχές).
Το Χρηματιστήριο πλέον καταρρέει καθώς η πτώση παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες στήριξης αγγίζει 3% με τις τράπεζες να καταρρέουν.
Τα spreads των ελληνικών ομολόγων φτάνουν τις 950 μονάδες βάσης, σχεδόν στα επίπεδα δηλαδή της εποχής που από το ακριτικό Καστελλόριζο ο Πρωθυπουργός υπέγραφε το πρώτο Μνημόνιο με την είσοδο μας στο Μηχανισμό Διάσωσης.
Πέστε στον λαό ότι ανάπτυξη θα υπάρξει μόνο με την είσοδο ξένων επενδύσεων στην παραγωγή…. όταν ο βασικός μισθός ημιαπασχόλησης θα ανέλθει στα 250€ ή 550 Ευρωδραχές. Όταν θα συμφέρει πλέον τους επενδυτές να φύγουν από την Βουλγαρία και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.