# #

7 Μαρ 2011

Είν' αητός χωρίς φτερά...


Της Τζένης Κ.
Λανσαρίστηκε ως περήφανος και δυνατός αετός, αλλά αποδείχτηκε διάτρητος χαρταετός, με πειραγμένα ζύγια και με ουρά… το ψέμα με ουρά. Παραμονές των εκλογών κόντεψε να μας πείσει ότι αποτελεί σπάνιο και απειλούμενο είδος της εγχώριας πολιτικής πανίδας και ότι, μετά από τα τόσα βλαμμένα όρνια και τα αλλήθωρα αρπακτικά, οφείλαμε να τον προστατέψουμε και να τον τοποθετήσουμε στην περίοπτη κορυφή που του ανήκει.
Τελικά, δεν ήταν παρά ένα φτηνιάρικο υστεροαποκριάτικο είδος, καταγόμενο από τους Κινέζους. Είχε όμως λάβει τα μέτρα του. Κάτω από τα ψεύτικα φτερά, είχε ....
αυτοκατασκευαστεί από μπλε και λευκό αντιανεμικό χαρτί, για να προσποιηθεί, σε δεύτερη επεξεργασία, μετά το αρχικό ξεπουπούλιασμα, το έκπτωτο εθνικό σύμβολο (το στοχοποιημένο από ξένους Οίκους, από ξένους και δικούς κερδοσκόπους κλπ) και να επικαλεστεί το περιεχόμενό του. Οι περισσότεροι χαρταετοί άλλωστε, σε κάτι αγοραίο παραπέμπουν. Σε ποδοσφαιρικές ομάδες, ποπ καλλιτέχνες, ποπ ήρωες, ποπ εταιρίες εδάφους και αέρος ή δήθεν προσωπικές αισθητικές προτιμήσεις. Σ’ αυτή την τελευταία κατηγορία των δήθεν προσωπικών αισθητικών προτιμήσεων ανήκουν τώρα οι καθαροδευτεριάτικοι χαρταετοί των υπουργών του. Είναι όλοι τους κολοβοί και επιδίδονται σε ανερμάτιστες ατομικές βουτιές στην προσπάθειά τους να απογειωθούν και να ξεχωρίσουν από τον ενδοτικό κατιμά. Κυνηγούν όμως το ανέφικτο και τρακάρουν μεταξύ τους κωμικά. Κανένα μέλος του χάρτινου σμήνους δεν μπορεί να χαράξει δική του ρότα, δεδομένου ότι άλλοι κρατάνε την καλούμπα. Το μπλεγμένο κουβάρι παραδόθηκε εξ αρχής, από τότε που παραδόθηκαν και παραλήφθηκαν τα υπουργεία, σε αλλότριους διαχειριστές του δικού μας σπάγκου, ο οποίος πλέον δεν προορίζεται για πέταγμα, αλλά για αυτοχειρίαση.
Με την επιστράτευση της κατάλληλης τεχνολογίας, η τέχνη του πετάγματος του χαρταετού έγινε ασύρματη και τηλεκατευθυνόμενη.
Γι’ αυτό και ο προεξάρχων χαρταετός κι οι κολαούζοι χαρταετοί δεν μπορούν να αναπτύξουν πια πρωτοβουλία. Στουκάρουν στα ηλεκτροφόρα καλώδια του ενεργειακού ξεπουλήματος. Πέφτουν και ξανασηκώνονται οριοθετώντας εμβαδά γης και ουρανού…, χαρτογραφώντας εκποιούμενες εκτάσεις… Κάνουν κοιλιά, σηκώνουν κεφάλι σα μεθυσμένες κόμπρες και μετά αυτοτραυματίζονται γελοιοποιούμενοι. Αυτή είναι η ελληνική κυβέρνηση. Που θεωρητικώς, σήμερα έχει τη γιορτή της. Γιατί ευαγγελίστηκε τη σαρακοστιανή καθαρότητα, την εγκράτεια, την άσκηση και τον εξαγνισμό… Όχι για την ίδια. Για μας τους χαλβάδες και τους ταραμάδες… (Το κοπρίτες πολυφορέθηκε. Καιρός να επικαιροποιηθεί…). 
..πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.