# #

6 Μαρ 2011

Οι Αραβες φοβίζουν τη Δύση


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Θα ανατραπεί ο Καντάφι; Θα διαμελιστεί η Λιβύη; Θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου; Θα επεκταθούν οι αραβικές εξεγέρσεις και στις μοναρχίες του Κόλπου; Θα συμμετάσχει η Ελλάδα σε στρατιωτική επίθεση εναντίον της Λιβύης; Πάμπολλα είναι τα ερωτήματα αυτού του τύπου που απασχολούν τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. Οχι μόνο τους πολιτικούς, αλλά και τους απλούς πολίτες. Ο ενθουσιασμός με τον οποίον ο κόσμος υποδέχθηκε τις ειρηνικές εξεγέρσεις του άοπλου λαού της Τυνησίας και της Αιγύπτου σταδιακά παραχώρησε τη θέση του σε μια επιφυλακτική αντιμετώπιση της οργανωμένης ένοπλης εξέγερσης στη Λιβύη από κύκλους που είναι φανερό ότι διατηρούσαν εκ των προτέρων επαφές με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή.


Η τιμή του πετρελαίου για την ώρα δεν...
κινδυνεύει καθόλου από τις αιματηρές συγκρούσεις στη Λιβύη. Η Σαουδική Αραβία είναι σε θέση να καλύπτει αμέσως οποιαδήποτε έλλειψη λιβυκού πετρελαίου - το κάνει ήδη. Η κερδοσκοπία και μόνο ωθεί τις τιμές προς τα πάνω: από τα 76 δολάρια το βαρέλι τον Σεπτέμβριο στα 104 τον Φεβρουάριο, πριν ξεσπάσουν τα γεγονότα στη Λιβύη. Αύξηση 50% άνευ λόγου, ενώ αυξήθηκε μόνο 10% μετά τη λιβυκή κρίση!
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα επιτεθούν εναντίον της Λιβύης μόνο αν βεβαιωθούν ότι ο Καντάφι οδεύει προς νίκη επί των αντιπάλων του - διαφορετικά θα αφήσουν τους Λίβυους να αλληλοσφάζονται επ' αόριστον, ενισχύοντας κυρίως μέσω Αιγύπτου τις αντικανταφικές δυνάμεις. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι με ενδεχόμενη διάσπαση της Λιβύης σε δύο κράτη. Τους αρκεί απλώς να διοχετεύεται στην παγκόσμια αγορά το πετρέλαιο και των δύο υποτιθέμενων λιβυκών κρατών, πράγμα που φυσικά είναι βέβαιο εκ των προτέρων.
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης. Αυτό το έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία έχει παραδώσει τη Σούδα στους Αμερικανούς για να τη χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριό τους για τον πόλεμο. Πάνω από 2.500 Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ήδη στη Σούδα, ενώ πυρηνοκίνητο αμερικανικό υποβρύχιο, αντιτορπιλικό και σκάφη συνοδείας αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πέρα από το ελικοπτεροφόρο και άλλα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που έχουν από ημέρες ελλιμενιστεί στη βάση της Σούδας, περιμένοντας το σήμα επίθεσης.
Στον αέρα θα τιναχτούν οι σχέσεις της χώρας μας με τους Αραβες, αν οι Αμερικανοί αποφασίσουν να επιτεθούν εναντίον της Λιβύης. Τα προσχήματα περί «απόφασης του ΟΗΕ», οι προφάσεις «ανθρωπιστικού χαρακτήρα» του πολέμου κ.λπ. δεν πρόκειται βεβαίως να έχουν καμιά απήχηση στις αραβικές μάζες. Η φιλοαραβική εικόνα της Ελλάδας που έχει κτιστεί με την πολιτική υπέρ των Αράβων που ακολουθεί η χώρα μας επί ολόκληρες δεκαετίες, θα καταρρεύσει εν ριπή οφθαλμού. Αυτή η εικόνα που μας προστατεύει από την τρομοκρατική δράση ακόμη και των πιο ακραίων Αράβων εξτρεμιστών, θα διαλυθεί για πάντα, με οδυνηρές ίσως συνέπειες.
Στη Σαουδική Αραβία θα παιχτεί το μεγάλο παιχνίδι των αραβικών εξεγέρσεων. Εκεί που χτυπάει η πετρελαϊκή καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας. Οι εξεγέρσεις την έχουν ήδη περικυκλώσει: στην Υεμένη και στο Ομάν, στα νότια σύνορά της, στο Μπαχρέιν βορειοανατολικά, στην Αίγυπτο δυτικά, στο Ιράκ βόρεια.
Το εφιαλτικό «μυστικό» συνίσταται στο ότι το 80% των σαουδαραβικών πετρελαιοπηγών βρίσκονται στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας - εκεί που η πλειοψηφία του σαουδαραβικού πληθυσμού είναι? σιίτες, στην εξτρεμιστικά σουνιστική Σαουδική Αραβία! Σαν να μην έφτανε αυτό, από πάνω βρίσκονται οι σιιτικές περιοχές του Ιράκ. Ακριβώς δίπλα, στο μικρό Μπαχρέιν, οι σιίτες είναι που έχουν ήδη ξεσηκωθεί και θέλουν να ανατρέψουν τη σουνιτική μοναρχία τους.
Αν ξεσηκωθούν οι σιίτες της Σαουδαραβίας, θα γίνει κόλαση! Εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες του Ιράκ, αυτοτελώς ή με την παρότρυνση και του σιιτικού Ιράν, θα μπουν στο σαουδαραβικό έδαφος για να βοηθήσουν τους Σαουδάραβες σιίτες αδελφούς τους, τους οποίους θα επιχειρούν να σφάξουν οι σουνίτες Σαουδάραβες! Το απόλυτο χάος, με τις ΗΠΑ να καταλαμβάνουν στρατιωτικά τις πετρελαιοπηγές προκαλώντας πόλεμο Δύσης - Αράβων!

Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.