# #

7 Μαρ 2011

"Ναυμαχία" των κατοίκων της Πέρδικας Θεσπρωτίας με ερευνητικό σκάφος της ΔΕΠΑ!




''ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ'' εξασφάλισε και δημοσιεύει, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ  από την χθεσινή ενέργεια κατοίκων του χωριού, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ηγ/τσας κ. Σπύρο Κώστα (υπεύθυνο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου καθώς και της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας), τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας κ. Σπύρο Ζωγράφο και συμβούλων του Τοπικού Συμβουλίου, να εκδιώξουν από την θαλάσσια περιοχή του ΠΑΡΠΑ ΜΑΛΙ ερευνητικό σκάφος μισθωμένο από τη ΔΕΠΑ.
 Οι κάτοικοι όταν αντελήφθησαν το σκάφος(στις 15:30 του Σαββάτου) επιβιβάσθηκαν σε ψαρόβαρκες και εν μέσω θαλασσοταραχής το περικύκλωσαν, εξαναγκάζοντάς το να εγκαταλείψει την περιοχή και να κατευθυνθεί στα ανοιχτά, προς την βραχονησίδα "Δασκάλια", που βρίσκεται ανάμεσα από τους Παξούς και τους Αντίπαξους.
 Το σκάφος με... ονομασία "GEO PROSPECTOR" ,έφερε την Ελληνική και την Παναμέζικη σημαία ,ενώ στο πλάι διακρίνουμε τα γράμματα ''GRO SURNEY'' (ιδιοκτήτρια εταιρία?).



 Οι  Περδικιώτες  με την ενέργειά τους αυτή-όπως και την αντίστοιχη πριν λίγες μέρες να εκδιώξουν συνεργείο της ΔΕΠΑ αποτελούμενο από μηχανικούς και γεωλόγους με επικεφαλής τον  Αναπληρωτή Διευθυντή Διεθνών Δραστηριοτήτων της εταιρίας κ. Νάτσικα  καθιστώντας τους σαφές ότι είναι ανεπιθύμητοι στα διοικητικά όρια της Πέρδικας-αποδεικνύουν και στην πράξη ότι θα αγωνισθούν και θα αντισταθούν με κάθε μέσο και τρόπο στα σχέδια της ΔΕΠΑ, μένοντας πιστοί και τηρώντας ευλαβικά την απόφαση που πήρε πριν λίγες το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας οι οποία λέει τα εξής:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ότι:...............
«ΔΕΝ αποδέχεται την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης και την διέλευση αγωγού φυσικού αερίου εντός των διοικητικών της ορίων καθώς και της ευρύτερης τουριστικής ζώνης και εμμένει στην θέση των Περδικιωτών όπως αυτή εκφράστηκε στο   Δημοψήφισμα στις 10/8/2008. Χαρακτηρίζουμε δε απαράδεκτη την στάση της Κυβέρνησης και της ΔΕΠΑ να εμμένει στην απόφασή της να χωροθετεί στην προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Σταθμό Συμπίεσης στην θέση «Βαρκό» καθώς και την διέλευση και προσαιγιάλωση αγωγού φυσικού αερίου στην θέση «Ομπρέλα 2», βλάπτοντας έτσι την δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών και το περιβάλλον, και αλλοιώνοντας τον αμιγώς τουριστικό χαρακτήρα και την οικονομική ανάπτυξη της Πέρδικας καθώς και της ευρύτερης περιοχής των Συβότων και της Πάργας. Ζητάμε δε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας όπως κάνει αποδεκτή την απόφασή μας και όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ικανοποιώντας το αίτημα του Συμβουλίου και των πολιτών της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας. Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες». 


Ο Δήμαρχος Ηγ/τσας κ. Κάτσινος οφείλει επιτέλους, να εγκαταλείψη τη μεσοβέζικη  και συμβιβαστική  πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου και των εργοστασιακών εγκαταστάσεων και να συνταχθεί στο πλευρό της συντριπτικλής πλειοψηφίας των κατοίκων.
  κ. Κάτσινε ο λαός της Πέρδικας σας τίμησε ψηφίζοντάς σας κι εκλέγοντάς σας ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓ/ΤΣΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ εκτιμώντας τον άνθρωπο Γεώργιο Κάτσινο.
 Σας ψήφισε γιατί περιμένει μια διαφορετική  προσέγγιση και διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, καταδικάζοντας ταυτόχρονα ''τη γνήσια ΛΑΊΚΗ ΔΕΞΙΑ που διαχειριζόταν τις τύχες του τόπου τα τελευταία 4 χρόνια τόσο στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, όσο και 8 χρόνια στο Δήμο Ηγ/τσας.
Θέλω να ενημερώσω τους αναγνώστες και φίλους του ''ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ'', ότι έχουμε απευθύνει πλήθος ερωτήσεων στον κ. Κάτσινο - μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του- τόσο για τον αγωγό φυσικού αερίου όσο και για άλλα ζητήματα 
(ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ) τα οποία φυσικά και ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ!!!
Τελευταίο ερώτημα που του θέσαμε, ήταν σχετικά με την απάντηση του ΚΚΕ  (ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ) στο ''ΚΑΦΕΝΕΙΟ'' για το ζήτημα που προέκυψε ,στην άτυπη ενημέρωση προς το Δ.Σ του Δήμου Ηγ/τσας , από τον κ. Κάτσινο για το τι συζητήθηκε στη βουλή (την 1-2-2011 ) στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και τη στάση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλου.
 Απάντηση φυσικά και δεν πήραμε.
 Επίσης του θέσαμε στη διάθεσή του τις σελίδες ''ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ'' για να εκφράσει ελεύθερα και χωρίς λογοκρισία τις απόψεις του.
 Με τον κ. Κατσούρα (ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΑΣΟΚ)δεν πρόκειται να ξανασχοληθούμε μέσα απ' αυτές τις σελίδες.
Ας τον κρίνει ο λαός της Θεσπρωτίας. 

«χρωστάμε σ όσους πέρασαν
θα 'ρθουνε, θα περάσουν
κριτές θα μας δικάσουν
αγέννητοι νεκροί»
Κωστής Παλαμάς
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.