# #

9 Μαρ 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο προκεχωρημένο φυλάκιο της Κερατέας [βίντεο]



Το tsantiri δημιουργήθηκε για να είναι κοντά στην κοινωνία και τους αγώνες της. Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε τα κόμματα, ούτε οι πολιτικοί του παλαιοκομματισμού που κατέστρεψαν την πατρίδα μας και εξευτέλισαν τη δημοκρατία μετατρέποντάς την σε μια αντιλαϊκή ολιγαρχία. Εμείς θέλουμε να είμαστε στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζονται και αντιστέκονται. Γι’ αυτό το λόγο και έχουμε μονίμως συνεργάτες μας εκεί που......

βρίσκονται όσοι αντιστέκονται.

Το βίντεο που σας παραθέτουμε είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Για πρώτη φορά δημοσιογραφικός φακός καταγράφει το εσωτερικό του προκεχωρημένου φυλακίου των κατοίκων της Κερατέας. Πρόκειται για μια ξύλινη κατασκευή με τσίγκινη σκεπή, που το έφτιαξαν οι κάτοικοι της Κερατέας για να διανυκτερεύουν στο μπλόκο που έχουν στήσει. Είναι το οχυρό, το φυλάκιο και το «αρχηγείο» του αγώνα τους στην πρώτη γραμμή.

Εσωτερικά το έχουν διακοσμήσει με φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις τους, με άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και με γελοιογραφίες πολιτικών. Εκεί μέσα, υπάρχει πάντα καλή ζεστή σπιτική φασολάδα για τους αγωνιστές, υπέροχο καλό τοπικό κρασί, συντροφικό πνεύμα, αλληλεγγύη και διάθεση για νικηφόρο αγώνα.

Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Κερατέας που μας επέτρεψαν να πάρουμε αυτά τα πλάνα και να τα δείξουμε στο κοινό!



tsantiri.gr …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.