# #

10 Μαρ 2011

Ότι είναι ο Αϊ Βασίλης για τους μικρούς είναι ο Μεσσίας Ιησούς για τους μεγάλους. Όσο αληθινός είναι ο ένας άλλο τόσο και ο άλλος





Ένα είναι το αβίαστο συμπέρασμα: Την εποχή του Ιησού μια φαρισαϊκή κoμπίνα παραγωγής θαυματοποιών και αναστημένων σωτήρων ήταν σε πλήρη εξέλιξη, παράγοντας...
άγνωστο αριθμό μεσσιανικών ηρώων!
Κάποια στιγμή βεβαία, όλες αυτές οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες συσσώρευσαν ικανή εμπειρία, ώστε τελικά να στηθεί το γνωστό σε πολλούς μας πετυχημένο μεσσιανικό μοντέλο στο πρόσωπο του θεοποιημένου Ιησού.
Ο γιος ενός ανυπάρκτου θεού πατερά (Γιαχβέ) ή κατά το δόγμα της αγίας τριάδας, ένα κομμάτι αυτής της θεότητας (συγκεκριμένα το 1/3 της) γεννήθηκε, θαυματοποίησε, "πέθανε" και "αναστήθηκε" με παρόμοιο τρόπο που το έκαναν δεκάδες απατεώνες σωτήρες πριν απ αυτόν!
Μάλιστα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ολοφάνερο πια ενδεχόμενο, η τελική αυτή πετυχημένη εκδοχή να είναι σύνθεση (λόγων και έργων) της μανιασμένης αυτής απόπειρας (προϊστορίας) παραγωγής ενός εντυπωσιακού Μεσσία με σοβαρές ελπίδες θεοποίησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.