# #

10 Μαρ 2011

Νεκροί τρεις άστεγοι στο Θησείο λόγω του κρύου....Ελλας 2011!!!


Το κρύο και τα χιόνια στο κέντρο της Αθήνας αφαίρεσαν τρεις ζωές

Τραγικό θάνατο από το κρύο βρήκαν τρεις άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας. Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου τούς βρήκαν νωρίς σήμερα το πρωί νεκρούς στο άλσος του Θησείου και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για άστεγους που ξεψύχησαν τη νύχτα εξαιτίας του σφοδρού κρύου και του παγετού.

«Αυτή η τραγική εξέλιξη ...δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους», δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας κ. Γιώργος Καμίνης. «Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών μένουν να διασαφηνιστούν από τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Χθες το βράδυ, ο Δήμος της Αθήνας πρόσφερε σε αστέγους κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και τσάι σε δεκάδες σημεία της πόλης και ο ξενώνας του φιλοξένησε όσους το ζήτησαν. Το ίδιο θα γίνει σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί, όπως τόνισε ο δήμαρχος που κάλεσε όλους τους δημότες μας να βοηθήσουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τα μέσα που διαθέτει, σε αυτήν την προσπάθεια.

2 σχόλια:

  1. μηπως γνωριζει καποιος την εθνικοτητα των νεκρων?
    παρακαλω γραψτε το σε σχολιο εδω εαν γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχει σημασια??? Παντως το πιθανοτερο ειναι να ναι Ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.