# #

26 Ιαν 2011

Το μπαρμπούτι θα μας σώσει...

 

 

Της Μιχαλούς
Υπό την πίεση της τρόικας (το Ευρωδικαστήριο μας  ρίξει στα αυτιά υψηλά πρόστιμα, όταν τα απαγορέψαμε ) όπως συνηθίζει να λέει  πάντα  η Κυβέρνηση επαναφέρει τα φρουτάκια στη ζωή μας, τα οποία έκλεισαν σπίτια, κατέστρεψαν οικογένειες  και λίγα λέω…
Ωστόσο ο μοναδικός τους στόχος  δεν είναι άλλος από το να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία.
Υποστηρικτές του παράνομου τζόγου να γίνει νόμιμός, ήταν στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο  ο Δημήτρης Ρέππας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος… Από δίπλα συμφωνούσε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, , ώστε να μην πηγαίνει όπως είπε «ο κάθε μεθυσμένος και να χάνει τα λεφτά του»!!!
Τα κρύα βέβαια ανέκδοτα συνεχίστηκαν με τον Δημήτρη Ρέππα να λέει ότι : «Ήμουν κι εγώ σ’ εκείνο το υπουργικό συμβούλιο που ασπαζόμασταν το κοράνι» (σ.σ. εννοώντας τα περί απαγόρευσης του παράνομου τζόγου κλπ.) για να πάρει την απάντηση του κ. Βενιζέλου: «Ναι, τότε όμως δεν κάναμε περιτομή». Ο Ρέππας του απάντησε: «Την κάναμε την περιτομή αλλά μόνοι μας, όχι δημόσια».
Θερμοί υποστηρικτές της επιστροφής των κουλοχέρηδων είναι όπως σίγουρα θα φαντάζεστε ο Παπακωνσταντίνου και ο Παμπούκης.
Η βιασύνη τους βέβαια είναι ύποπτη…Μιας και το μεγάλο ζητούμενο και αγκάθι είναι με ποια κριτήρια και προϋποθέσεις θα γίνεται η αδειοδότηση των καταστημάτων για την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και με ποιον τρόπο θα μπει φραγμός κυρίως για κοινωνικούς λόγους στον μετασχηματισμό τους σε μηχανήματα υψηλού τζόγου.
Στο πλαίσιο αυτό ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η εφαρμογή στη χώρα μας με κάποιες παραλλαγές του ισπανικού μοντέλου σύμφωνα με το οποίο τυχερά παιχνίδια επιτρέπονται σε ειδικούς χώρους με ιδιαίτερα χαμηλό όριο στοιχήματος (π.χ. τα 20 ή τα 50 λεπτά) και μέγιστη επιστροφή στον παίκτη της τάξης των 50 ευρώ.
Το κέρδος πάντως για το Δημόσιο από την επαναφορά των ηλεκτρονικών τεχνικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών, όπως και να έχει θα είναι μεγάλο. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι από την επιβολή των ειδικών τελών για τη λειτουργία των μηχανημάτων θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία πρόσθετα έσοδα έως και 300 εκ. ευρώ.

http://www.topontiki.gr/article/13373

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.