# #

27 Ιαν 2011

SOS εκπέμπει ο Δ.Δίου-Ολύμπου

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ… ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

SOS εκπέμπει ο Δ.Δίου-Ολύμπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, Ι. ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ.


Επιστολή στον υπουργό εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, απέστειλε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, διεκτραγωδώντας του την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον δήμο της Νότιας Πιερίας, λόγω χρεών.
Στην επιστολή αυτή...ο κ. Παπαθανασίου εκπέμπει SOS προς τον υπουργό επισημαίνοντάς του ότι η κατάσχεση σε χέρια τρίτων (τραπεζών) λογαριασμού χρημάτων Ο.Τ.Α., στον οποίο συγκεντρώνονται ποικίλα έσοδα, όπως μισθοδοσία προσωπικού, ανταποδοτικά τέλη, φόροι κ.λ.π., οδηγεί τον νέο δήμο σε αδυναμία πληρωμής (ουσιαστικά σε κλείσιμο).
Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου εξηγεί στον υπουργό εσωτερικών ότι τα χρέη, που είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κληρονομήθηκαν από πρώην καποδιστριακούς δήμους που συνενώθηκαν και αποτέλεσαν τον νέο δήμο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
    
Ολόκληρη η επιστολή Γ.Παπαθανασίου έχει ως εξής: «Κύριε Υπουργέ, ο Καλλικρατικός Δήμος ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Πιερίας προέρχεται από τη συνένωση των πρώην Δήμων Ανατολικού Ολύμπου, Λιτοχώρου και Δίου. Ως εκ τούτου από της συστάσεώς του έχει να αντιμετωπίσει πολλά και ποικίλα προβλήματα, κυρίως όμως οικονομικά και διοικητικά.
Επί πλέον ο Δήμος μας από τους πρώην Δήμους κληρονόμησε πολλά οικονομικά προβλήματα και υπάρχουν για τα χρέη αυτών εκτελεστοί τίτλοι (διαταγές πληρωμής) ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με βάση τους οποίους οι δανειστές άρχισαν να επιβάλλουν κατασχέσεις εις χείρας τρίτου (τράπεζες) δεσμεύοντας τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους συγκεντρώνονται ποικίλα έσοδα των Ο.Τ.Α., όπως μισθοδοσία προσωπικού, ανταποδοτικά τέλη, φόροι κ.λ.π...
Φυσικά ο Δήμος ήδη έχει ασκήσει κάθε ένδικο μέσο, που προβλέπεται από το νόμο, όπως ανακοπή αναστολή εκτελέσεως κ.λ.π., πλην όμως η μέχρι τώρα νομολογία των δικαστηρίων ευνοεί τους δανειστές και όχι τους Ο.Τ.Α.
Μετά ταύτα είμαστε σε απόγνωση, διότι αν την διαδικασία αυτή ακολουθήσουν όλοι οι προμηθευτές των πρώην Δήμων, όπως προβλέπεται μετά βεβαιότητας, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του Δήμου μας.
Με δεδομένα δε και τα χρέη των πρώην τριών Δήμων (Δίου, Ανατ.Ολύμπου και Λιτοχώρου) προς τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία πληρωμής ακόμη και της μισθοδοσίας προσωπικού για το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του όλου θέματος, το οποίο αφορά όλους τους Δήμους ανά την Ελλάδα όπως πληροφορούμαστε, δίνοντας άμεσα λύση, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα θέτοντας σε κίνδυνο από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα του «Καλλικράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.