# #

27 Ιαν 2011

Άλλαξαν το φορολογικό για να μην γεμίσουν οι φυλακές


Αλλαγές μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε σε ένα από τα πιο σημαντικά νομοσχέδια για την οικονομία. Οι αντιρρήσεις των Καστανίδη και Βενιζέλου οι οποίες εκφράστηκαν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο φαίνεται πως αποτελούν την αιτία των αλλαγών σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο νομοθέτημα.
Πολιτική «κωλοτούμπα» μέσα σε 24ώρες

Έτσι, ενώ.....


εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο, μέσα σε 24 ώρες άλλαξε.

Μετά από διαβούλευση με το υπουργείο Δικαιοσύνης (υπουργός Χ. Καστανίδης) το κείμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στο www.opengov.gr (μπορούν να το διαβάσουν όλοι) δεν έχει καμία αναφορά στην αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα, της μη απόδοσης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και της μη απόδοσης ΦΠΑ.

Τι γράφει σήμερα:

- Στο αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, όπου ουσιαστικά πρόκειται για υπεξαίρεση χρήματος που τρίτος έχει καταβάλλει για να δοθούν στο Δημόσιο, όποιος συλλαμβάνεται να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ πάνω από κάποιο ύψος κρατείται και παραπέμπεται σε δίκη.

-Ομοίως και για το αδίκημα μη απόδοσης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο, εφ’ όσον η καθυστέρηση καταβολής τους υπερβαίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ανοχής (π.χ. 6 ή 8 μήνες).

Αφαιρώντας την διατύπωση που προέβλεπε πως τα συγκεκριμένα αδικήματα , από στιγμιαία μετατρέπονται σε διαρκή και πως επισύρουν αυτόφωρη διαδικασία.

Τι έλεγε χθες:

-Το αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, μετατρέπεται από στιγμιαίο σε διαρκές. Η μετατροπή του αδικήματος σε διαρκές σημαίνει πρακτικά ότι όποιος συλλαμβάνεται να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ πάνω από κάποιο ύψος κρατείται και παραπέμπεται σε Δίκη. Εφαρμόζεται δηλαδή η αυτόφωρη διαδικασία.

-Το αδίκημα μη απόδοσης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο, εφ' όσον η καθυστέρηση καταβολής τους υπερβαίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ανοχής (π.χ. 6 ή 8 μήνες) μετατρέπεται από στιγμιαίο σε διαρκές. Εφαρμόζεται ομοίως η αυτόφωρη διαδικασία.

Το μόνο που απομένει στους πολίτες, είναι να περιμένουν τι θα γίνει μέχρι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από την Βουλή (περαιτέρω αλλαγές), ή, αν η κυβέρνηση μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις.
hbnews 
http://heraklion1.blogspot.com/2011/01/blog-post_7361.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.