# #

29 Ιαν 2011

Η δίαιτα των 3 ωρών σε κάνει μοντέλο στο πι και φι,



Καινούργια -βελτιωμένη και πιο αποτελεσματική- έκδοση της δίαιτας που λατρέψατε. Πλήρες πρόγραμμα αποκλειστικά για γυναίκες, βασισμένο στη λήψη γευμάτων κάθε 3 ώρες, κυριολεκτικά μια δίαιτα με το... ρολόι.

Όταν περικόπτεις δραστικά τις θερμίδες που προσλαμβάνεις με σκοπό να αδυνατίσεις, ο οργανισμός αντιλαμβάνεται την κατάσταση αυτή σαν απειλή για την επιβίωσή του. Ως αντίδραση αυτοπροστασίας, επιβραδύνει την ταχύτητα των καύσεων, μειώνει την ενεργητικότητα,
αυξάνει την πείνα και προβάλλει σθεναρή αντίσταση στην απώλεια βάρους αυτοί είναι αρχέγονοι ενστικτώδεις μηχανισμοί προσαρμογής και δεν είναι δυνατόν να τους αλλάξεις, μπορείς όμως να τους ξεγελάσεις! Πώς; Τρώγοντας από λίγο και συχνά!

Χρονοδίαιτα: 1 γεύμα κάθε 3 ώρες
Το σκεπτικό είναι απλό, ......οι βασικές αρχές εύκολα εφαρμόσιμες, τα πλεονεκτήματα τεκμηριωμένα και τα αποτελέσματα ορατά από την πρώτη κιόλας ημέρα:

Αρχίζοντας πάντα με ένα καλό πρωινό, απολαμβάνετε ένα μικρό θρεπτικό γεύμα κάθε περίπου 3 ώρες. Συνεπώς διατηρείς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα πιο σταθερά και μέσα στα φυσιολογικά όρια, δεν έχεις σκαμπανεβάσματα στη διάθεση και την ενεργητικότητά σου, εντείνεις το μεταβολισμό σου, αποτρέπεις την αποθήκευση λίπους, καις ταχύτερα το ήδη αποθηκευμένο και προστατεύεις τη μυϊκή σου μάζα.

Κάνεις συνολικά 5-6 υποθερμιδικά γεύματα ημερησίως, με σαφώς προσδιορισμένες ποσότητες. Επομένως, δημιουργείς το απαιτούμενο θερμιδικό έλλειμμα για να χάσεις κιλά και συγχρόνως προσλαμβάνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αισθάνεσαι συνεχώς χορτασμένη, είναι αδύνατον να πεινάσεις, δεν καταλαβαίνεις καν ότι κάνεις δίαιτα, ο οργανισμός σου δεν νιώθει σαν να βρίσκεται σε κατάσταση ασιτίας και δεν αντιστέκεται στην προσπάθεια απώλεια βάρους.

Τρεις φορές εβδομαδιαίως σπας προγραμματισμένα τη δίαιτα και τρως ό,τι θέλεις. Άρα δεν στερείσαι για μεγάλο διάστημα ή μόνιμα καμία αγαπημένη σας γεύση, δεν πρόκειται να σου λείψει κάποια τροφή που επιθυμείς πολύ, ελέγχεις πολύ καλύτερα την όρεξή σου και αποφεύγεις τη συναισθηματική υπερφαγία λόγω γευστικής στέρησης ή αναζήτησης επιπλέον ευχαρίστησης μέσω του φαγητού.

Σε περίπτωση δυσκολιών, χρησιμοποιείς το εναλλακτικό πλάνο γευμάτων. Εάν δεν σου αρέσουν κάποια από τα προτεινόμενα τρόφιμα, δεν μπορείς να κάνεις κάποια συγκεκριμένα γεύματα ή απλώς επιθυμείς να σχεδιάσεις μόνη το προσωπικό σου πρόγραμμα διατροφής, βασίσου στο εναλλακτικό πλάνο ενδεικνυόμενων συνδυασμών, επίλεξε εσύ τα τρόφιμα που θέλεις στις υποδεικνυόμενες ποσότητες και ακολούθησς απλώς τη βασική αρχή "1 γεύμα κάθε 3 ώρες". Έτσι, η δίαιτά γίνεται πανεύκολη και δεν έχεις πλέον κανένα λόγο να τη διακόψεις προτού επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εάν παράλληλα με τη δίαιτα αυξήσεις τις σωματικές σου δραστηριότητες, βάδιζεις συστηματικά και γυμνάζεσαι τακτικά, τότε δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου με τα αποτελέσματα που θα βλέπεις στον καθρέφτη, στη μεζούρα, στη ζυγαριά...

Η ταυτότητα της χρονοδίαιτας
Τώρα κάνε πράξη τη βασική οδηγία των διαιτολόγων: "φαγητό από λίγο και συχνά, σύμφωνα με τις ανάγκες σου".

Ενδείκνυται: Για απολύτως υγιείς ενήλικες γυναίκες με μικρό πρόβλημα υπερβάλλοντος σωματικού βάρους (λιγότερα από 10 περιττά κιλά).

Αντενδείκνυται: Σε γυναίκες με πεπτικές ενοχλήσεις, προβλήματα υγείας, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, παχύσαρκες (δείκτης μάζας σώματος πάνω από 29,9 kg/m2) ή σε οποιαδήποτε φαρμακευτική θεραπεία καθώς και σε άντρες.

Τρόπος δράσης: Με την τακτική λήψη ποιοτικών τροφίμων σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα αυξάνεται η μεταγευματική θερμογένεση και διατηρείται υψηλός ο μεταβολισμός, ενώ με την ελεγχόμενη πρόσληψη θερμίδων και τη σωματική άσκηση δημιουργείται ικανό ενεργειακό έλλειμμα για την ελάττωση του σωματικού βάρους.

Μέγιστη διάρκεια: Μέχρι να χάσεις 5 κιλά ή το πολύ για 4 εβδομάδες. Μπορεί να παραταθεί για ακόμα 1 εβδομάδα με σκοπό τη σταθεροποίηση του βάρους και την περαιτέρω μείωση πόντων ή να ακολουθήσεις μετά, ως συντήρηση, το εναλλακτικό πλάνο γευμάτων.

Μέση αναμενόμενη απώλεια βάρους: Περίπου 6% του σωματικού σου βάρους ή/και παραπάνω εάν γυμνάζεσαι συστηματικά, έχεις μεγάλη κατακράτηση υγρών ή κατανάλωνες προηγουμένως μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων. Το σημαντικότερο όμως είναι η μεγάλη απώλεια πόντων, ειδικά σε κοιλιά και γλουτούς, η οποία μπορεί να υπερβεί τους 10 πόντους συνολικά.

Υπέρ:

*Δεν είναι μονομερής ή στερητική, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφών.

*Δεν πεινάς, δεν στερείσαι, προσλαμβάνεις όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά.

* Γρήγορα στην παρασκευή γεύματα και εύκολα στη μεταφορά.

* Εύκολη, μακροπρόθεσμη διατήρηση του αποτελέσματος.

Κατά:

* Δεν υπόσχεται θεαματική απώλεια κιλών.

* Σχετικά αυστηρή, απαιτεί συχνά γεύματα σε καθορισμένες ποσότητες και ώρες.

* Τις πρώτες ημέρες θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες, ειδικά εάν εργάζεσαι κάτω από πιεστικές συνθήκες ή με διευρυμένο ωράριο.

*Μπορεί να αυξήσει τη νευρικότητά σου, γιατί είσαι υποχρεωμένη να τρως με βάση το ρολόι.

Σου ταιριάζει εάν:

* Ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις την εμφάνισή σου, να μειώσεις το λίπος, να χάσεις πόντους, να φαίνεσαι πολύ πιο αδύνατη.

* Έχεις τη συνήθεια να τσιμπολογάς διαρκώς.

* Μπορείς να τρως 5-6 γεύματα ημερησίως σε συγκεκριμένες ώρες.

* Δεν έχεις πρόβλημα να μεταφέρεις φαγητά μαζί σου.

* Σου αρέσουν οι σαλάτες λαχανικών, τα όσπρια και τα ζωικά τρόφιμα.

Το καλύτερο για μετά: Έχεις χάσει αρκετά κιλά και πόντους, χρησιμοποιείς το εναλλακτικό πλάνο γευμάτων ως βασικό πρόγραμμα συντήρησης, με τις ανάλογες βέβαια ατομικές προσαρμογές, ακολουθείς την αρχή "1 γεύμα κάθε περίπου 3 ώρες", συνεχίζεις να γυμνάζεσαι και διατηρείς τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Το χειρότερο για μετά: Εφησυχάζεις, εγκαταλείπεις τη γυμναστική σου, σταματάς να προσέχεις τη διατροφή σου, δεν ακολουθείς συγκεκριμένο ωράριο γευμάτων, αυξάνεις την πρόσληψη θερμίδων, τρως περισσότερα παχυντικά φαγητά, ιδίως το βράδυ, και ξαναπαίρνεις τουλάχιστον τα μισά κιλά από όσα έχασες!

Από το Σταύρο Δεδούκο

Αναδημοσιευση Απο womenonly
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.