# #

29 Ιαν 2011

Από εκκλησία και πιάνο στη δημοσιογραφία!





Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσίευση των καταθέσεων που έδωσαν στην Ελληνική Αστυνομία οι γονείς των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι καταθέσεις των γονιών δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής θα βάλει κι αυτό λουκέτο όπου να ‘ναι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αντιεξουσιαστές είναι παιδιά της διπλανής πόρτας και όχι εξωγήινοι όπως νομίζαμε όλοι μέχρι σήμερα. Βέβαια, εξαρτάται ποιος μένει δίπλα σου – αν μένεις δίπλα στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μην περιμένεις να την δεις να κατηγορείται πως πήρε το Καλάσνικοφ και τους δυναμίτες, και το έριξε στο αντάρτικο πόλεων.

Οι γονείς των κατηγορουμένων κατέθεσαν πως δεν γνώριζαν την δράση των παιδιών τους. Αυτό ήταν πολύ σοφό εκ μέρους τους, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα βρίσκονταν να κάνουν παρέα στα παιδιά τους στον Κορυδαλλό ή θα αναγκάζονταν να διαφύγουν στο εξωτερικό- η πρόσφατη σύλληψη της νεαρής Γερμανίδας απέδειξε πως η..... Ελληνική Αστυνομία είναι σχεδόν πεπεισμένη πως η επαναστατικότητα οφείλεται στο DNA που κληροδοτούν οι γονείς στα παιδιά τους. Είναι σίγουρο πως οι αστυνομικοί που πήραν τις καταθέσεις δεν πιστεύουν πως αυτοί είναι οι πραγματικοί γονείς των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» - θα νομίζουν πως οι κατηγορούμενοι είναι παιδιά του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου με την περίφημη Άννα της 17Ν και τα έδωσαν για υιοθεσία.

Εκτός από το δημοσίευμα με τις καταθέσεις των γονιών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», υπάρχει ένα ακόμα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με μαρτυρίες συγγενών γνωστών δημοσιογράφων, οι οποίοι εξυπηρετούν συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών και καναλαρχών, ενώ υπάρχουν υποψίες πως τα ονόματά τους βρίσκονται και στο pay­roll πολιτικών και πρεσβειών. Οι συγγενείς αυτών των δημοσιογράφων θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή ντρέπονται για την κατάντια των συγγενών τους και δεν επιθυμούν να γίνει γνωστή η σχέση που έχουν με αυτούς.

Συγγενείς Γιάννη Καραντερμπεντέρη

«Ο Γιάννης ήταν καλό παιδί. Μπορεί να ρουφιάνευε συνέχεια τους συμμαθητές του, αλλά όλοι πιστεύαμε πως κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει. Κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία και ήθελε να κάνει κήρυγμα στον παπά. Στις Απόκριες ντυνόταν πάντα αξιωματικός των Ες-Ες, εκτός από μια φορά που φόρεσε κουκούλα και ντύθηκε συνεργάτης των Ναζί. Από μικρός είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και προσπαθούσαμε να τον συνεφέρουμε, ρίχνοντάς του σφαλιάρες – τον είχαμε τρελάνει στις μπούφλες. Μάλλον δεν του ρίξαμε όσες έπρεπε και δεν κατάφερε ποτέ να γίνει άνθρωπος. Όταν αποφάσισε να σπουδάσει στο εξωτερικό, πήραμε μεγάλη χαρά γιατί δεν θα τον είχαμε πια μέσα στα πόδια μας. Πάνω που νομίζαμε πως τον είχαμε ξεφορτωθεί για πάντα, επέστρεψε και μας δήλωσε πως θα γίνει δημοσιογράφος. Αρχικά ενθουσιαστήκαμε επειδή πιστέψαμε πως θα δημοσιογραφούσε στο εξωτερικό, αλλά σύντομα καταλάβαμε πως θα έμενε εδώ και θα τον τρώγαμε στη μάπα. Είναι ακόμα πιο αντιπαθητικός απ’ όσο φαίνεται. Κάνει γιόγκα, γιατί του αρέσει να τρώει τα νύχια των ποδιών του».

Συγγενείς Όλγας Ξεπέτας

«Η Όλγα ήταν ένα παιδί που έπαιζε με τις κούκλες του. Στην εφηβεία είχε γεμίσει καυλόσπυρα και διάβαζε συνέχεια κομουνιστικά βιβλία, αλλά δεν τα καταλάβαινε – ήταν εντελώς στουρνάρι. Την είχαμε πιάσει πολλές φορές να κρύβει τα βίπερ Νόρα μέσα στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο». Γράφτηκε στην ΚΝΕ, γιατί εκεί τουλάχιστον θα την θεωρούσαν όμορφη – στα άλλα κόμματα ήταν όλες καλλονές και δεν είχε καμία τύχη. Πουλούσε κουπόνια για το κόμμα και κρατούσε τα λεφτά για να αγοράζει αρώματα – ο ιδρώτας της έχει φοβερή μπόχα επειδή τρώει μόνο παστουρμά. Σύντομα, όλοι καταλάβαμε πως ήταν μια αδίστακτη οπορτουνίστρια που θα έκανε τα πάντα για να πετύχει τον σκοπό της – θα πατούσε επί πτωμάτων. Η καριέρα της στη δημοσιογραφία πήγαινε κατά διαόλου επειδή ήταν εντελώς ατάλαντη, οπότε άρχισε να παντρεύεται τους ανθρώπους που θα προωθούσαν την καριέρα της – ούτε η Μαντόνα δεν έκανε τόσο επιτυχημένες κινήσεις στην προσωπική της ζωή. Έκανε 25 χρόνια πιάνο, αλλά δεν ξέρει να παίζει ούτε τον Εθνικό Ύμνο – ο μόνος τρόπος να παίξει ένα κομμάτι είναι να φοράει ακουστικό και να της λένε ποιο πλήκτρο πρέπει να πατήσει. Της αρέσει πολύ να ξύνει τις πατούσες της και να σπάει τα μπιμπίκια των άλλων».

Συγγενείς Μανώλη Ταψή

«Ο Μανώλης, πραγματικά, ήταν ένα πανέξυπνο παιδί. Σε ηλικία δυο ετών, πραγματικά, δίδασκε ανώτερα μαθηματικά, μιλούσε άπταιστα 72 γλώσσες και, πραγματικά, ήξερε απέξω την Οδύσσεια και την Ιλιάδα. Πραγματικά, μας κάνει εντύπωση που σήμερα δεν μπορεί ούτε τα κορδόνια του να δέσει μόνος του. Τουλάχιστον, αλλάζει σώβρακο χωρίς βοήθεια – αν και πρέπει να του το θυμίζουν. Του αρέσει, πραγματικά, να κάθεται μπροστά σε μια κάμερα και να διαβάζει αυτά που του έχουν γράψει, κουνώντας το κεφάλι του πέρα δώθε. Ευτυχώς που τον πήραν στην τηλεόραση, γιατί, αλλιώς, θα ήτανε στο Δαφνί».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.