# #

26 Ιαν 2011

Αρχισαν τα . . . "οργανα" στο Δημο Διου-Ολυμπου

Απάντηση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου στην ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού «Ολύμπια Γη».


Την Τρίτη 25/1/2011 ο δημοτικός συνδυασμός Δίου-Ολύμπου του κ. Κώστα Δημόπουλου, «Ολύμπια Γη», απέστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει αναληθείς εκτιμήσεις αλλά και ορισμένες ανακρίβειες. Πιο συγκεκριμένα:
1. Το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δίου Ολύμπου (Δ.Ε.Α.Δ.Ο) δεν είναι 11μελές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά ...9μελές. Και οι συμμετέχοντες δημότες δεν είναι 8, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά 6.
2. Υποψηφιότητα από τη μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου δεν έθεσαν μόνο ο κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής (δημοτική παράταξη Δημόπουλου) και ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου Αθανάσιος Τσιφοδήμος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Υποψηφιότητα έθεσε και η κ. Ευαγγελία Μόχλα – Φαρμάκη (από τη δημοτική παράταξη Λάππα).
3. Ο συντάκτης ή οι συντάκτες της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη» υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας προκρίθηκε ως τακτικό μέλος ο κ. Τσιφοδήμος και αναπληρωτής του ο κ. Λαμπονίκος και ότι ψηφίστηκε η συμμετοχή τους «με καθαρή στήριξη της αντιπολίτευσης». Κι ακόμη, υποστηρίζουν ότι η μη ψήφιση του κ. Καλαϊτζή και η ψήφιση του κ. Τσιφοδήμου «επιβεβαιώνει τουλάχιστον την ύπαρξη συνεργασίας και συναίνεσης μεταξύ των κυρίων Παπαθανασίου και Τσιφοδήμου».
Η καθαρή όμως αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, άλλοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν τους κυρίους Τσιφοδήμο και Λαμπονίκο και κάποιοι άλλοι σύμβουλοι πάλι της πλειοψηφίας ψήφισαν τον κ. Καλαϊτζή.
Αν όμως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της «Ολύμπιας Γης», υπήρχε εκ των προτέρων συνεργασία μεταξύ Παπαθανασίου και Τσιφοδήμου, τότε όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα ψήφιζαν Τσιφοδήμο. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, αφού ελεύθερα όλοι οι σύμβουλοι του δικού μου συνδυασμού ψήφισαν κατά συνείδηση. Κάποιοι Τσιφοδήμο και κάποιοι Καλαϊτζή.
4. Αναρωτιέται κανείς, γιατί είναι αλαζονική η απάντηση του δημάρχου, επειδή είπε ότι «αν κάποιος έχει αντίρρηση, ας ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»;
Είναι εμφανές λοιπόν ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι εμπαθείς και αυθαίρετοι και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το δημοκρατικό ήθος εμού ως ανθρώπου και ως του δημάρχου, ούτε όμως ανταποκρίνονται και στη δημοκρατική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε.
5. Πρέπει να μάθει ο κ. Δημόπουλος να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και πάνω απ’ όλα να σέβεται και να αποδέχεται τα αποτελέσματα εκλογών και ψηφοφοριών. Αυτό το επισημαίνουμε ιδιαίτερα, επειδή βλέπουμε τον κ. Δημόπουλο να γκρινιάζει, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που επιθυμεί.
Το ίδιο έγινε και το βράδυ των δημοτικών εκλογών της β’ Κυριακής (14/11/2010), όταν κατηγορούσε σχεδόν τους πάντες και τα πάντα, επειδή δεν εξελέγη δήμαρχος, το ίδιο έγινε και τώρα μετά τα αποτελέσματα ψηφοφορίας στη Δ.Ε.Α.Δ.Ο, επειδή οι δημοτικοί σύμβουλοι σε διαδικασία φανερής και ελεύθερης ψηφοφορίας προτίμησαν για μέλος της Δ.Ε.Α.Δ.Ο τον τ. δήμαρχο Λιτοχώρου Αθανάσιο Τσιφοδήμο και όχι τον δημοτικό σύμβουλο Αθανάσιο Καλαϊτζή.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι μας ότι η δημοκρατικές διαδικασίες είναι πάνω από προσωπικές στρατηγικές και κομματικά χρώματα, τα οποία άλλοτε τα επικαλούνται μερικοί και άλλοτε ζητούν….. να σβηστούν από την οθόνη

Και το δελτιο τυπου της "Ολυμπιας Γης"


ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιτόχωρο, 25 Ιανουαρίου 2011

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, για τα γεγονότα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου.

Κατά τη συζήτηση του τετάρτου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Συγχώνευση των Ανωνύμων Εταιρειών του δήμου», δηλαδή της ΔΕΑΛ (Αμμωρυχείο) και της Δημοτικής Κατασκευαστικής Δήμου Δίου Α.Ε., εκτάκτως και εκτός ημερησίας διάταξης, ζητήθηκε ο ορισμός μελών του 11μελούς Δ.Σ. της νέας εταιρίας (που θα ονομάζεται Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δίου Ολύμπου Α.Ε. ή ΔΕΑΔΟ), εκ των οποίων οι τρεις (3) να είναι δημοτικοί σύμβουλοι, και οι οκτώ (8) δημότες.

Ο δήμαρχος κ.Παπαθανασίου, πρότεινε στην αντιπολίτευση μία θέση αιρετού συμβούλου και καμία δημότη.

Υποψηφιότητα για τη θέση αυτή έθεσε ο κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης μετά από πρόταση του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κώνσταντίνου Δημόπουλου. Ομοίως αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος και ο επικεφαλής της ελάσσονος κ. Αθανάσιος Τσιφοδήμος.

Κατόπιν ψηφοφορίας από το σύνολο του Δ.Σ., και με καθαρή στήριξη της συμπολίτευσης, προκρίθηκε η συμμετοχή ως τακτικού μέλους του κ. Τσιφοδήμου (με αναπληρωματικό τον κ. Λαμπονίκο της ιδίας παράταξης), καταψηφίζοντας την πρότασή μας για συμμετοχή του συμβούλου μας κ.Καλαιτζή.

Αποτέλεσμα:
Η μη εκπροσώπηση της μείζονος αντιπολίτευσης, με έστω ένα μέλος στο Δ.Σ., στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας, που κατά βασικό σκοπό της έχει την εκμετάλλευση των αμμορυχείων του Δήμου, και η οποία αποτελεί το σημείο διχασμού, για το σύνολο των διοικήσεων του δήμου Λιτοχώρου, κατά την τελευταία 20ετία.

Η απάντηση του κ. Παπαθανασίου, στην παρέμβαση - πρόταση του κ. Δημόπουλου για αναλογική εκπροσώπηση ή τουλάχιστο τη συμμετοχή ενός συμβούλου ή, έστω, δημότη που θα καταλάβει τη θέση ενός από τους 8 δημότες στο Δ.Σ., ήταν ιδιαίτερα αλαζονική, αφού τον προέτρεψε, απαξιωτικά, να ασκήσει κατά της απόφασης προσφυγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνουμε πως μέλος στο Δ.Σ. τοποθετήθηκε και έτερος προερχόμενος από το συνδυασμό του κ. Τσιφοδήμου, ο κ. Ιωάννης Νίκας, πρώην δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του, με αναπληρωτή τον κοινοτικό σύμβουλο κ. Άρη Στάχταρη.

Η μη εκπροσώπηση της παράταξης του 45% του δήμου Δίου-Ολύμπου, επιβεβαιώνει τουλάχιστο, την ύπαρξη συνεργασίας και συναίνεσης, μεταξύ των κ.κ. Παπαθανασίου και Τσιφοδήμου.

Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους συνδημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.