# #

27 Ιαν 2011

Η ηγεσία της ΝΔ είπε “όχι” στο Μνημόνιο μόνο για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής και στην ουσία συμφωνεί πολιτικά με την λογική των μέτρων και του Μνημονίου.


Η θεραπεία της οικονομικής κατάστασης δεν μπορεί να προέλθει ρίχνοντας και ξαναρίχνοντας τα βάρη στον λαό και στέλνοντάς του τον λογαριασμό. Ούτε με ευχολόγια όπως εκείνο του προέδρου της δημοκρατίας “να πληρώσουν επιτέλους και οι έχοντες”.
Η θεραπεία του προβλήματος θα έλθει όταν η κυβέρνηση φορολογήσει άγρια την ολιγαρχία του πλούτου, όπως ακριβώς φορολογεί άγρια τώρα τον λαό.
Τα αντί-μετρα και τα μείγματα που προτείνει η ηγεσία της ΝΔ δεν αγγίζουν την ολιγαρχία του πλούτου που συνεχίζει να έχει υπερκέρδη .......
εν μέσω της πιο άγριας οικονομικής κρίσης. Τράπεζες, εφοπλιστικό κεφάλαιο, εισηγμένες, οφ-σορ, ασφαλιστικές και μεγαλοεπιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν υπερκέρδη. Και να ζητούν και επιπλέον μερίδιο με μείωση της φορολογίας τους και με ατομικές συμβάσεις.
Η ηγεσία της ΝΔ είναι υπέρ του να πληρώνει ο λαός τον λογαριασμό. Παρότι αναγνωρίζει πως δεν είναι ο λαός που προκάλεσε την κρίση. Η ηγεσία της ΝΔ αρνείται να πει κουβέντα για την φορολόγηση της ολιγαρχίας του πλούτου, παρότι έχουμε ήδη ένα ανάλογο, “δεξιό” μάλιστα, παράδειγμα στην Ουγγαρία.
Η αντίθεση και το “όχι” της ηγεσίας της ΝΔ στο Μνημόνιο είναι επιφανειακή και όχι ουσιαστική. Για το θεαθήναι και για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής. Η ηγεσία της ΝΔ ουσιαστικά συμφωνεί στην λογική των μέτρων που έχει πάρει η καταστροφική κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. Δηλαδή η ηγεσία της ΝΔ συμφωνεί στην κοινωνική αδικία.
Η ηγεσία της ΝΔ προτείνει μείγματα άλλα και συνταγές οι οποίες ισχυρίζεται πως θα βελτιώσουν την κατάσταση και κάνει εκκλήσεις για μέτρα που θα τόνωναν την ανάπτυξη. Ομως, ακόμα κι αν αποδειχτούν σωστές οι προτάσεις της, στο χάλι που είμαστε τώρα, θα αργήσουν πάρα πολύ να αποδώσουν. Και μέχρι να αποδώσουν η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί πως είναι δίκαιο, σωστό και πρέπον, να πληρώνει ΜΟΝΟ ο λαός τον λογαριασμό.
Γι’ αυτό και δεν λέει κουβέντα για φορολόγηση του μεγάλου πλούτου στην ελλάδα. Δεν λέει τίποτε διότι αυτά είναι τα συμφέροντα που εκπροσωπεί ουσιαστικά. Και τα οποία πιστά εξυπηρέτησε μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν.
Γι’ αυτό και έχει εγκρίνει με την ψήφο της στην βουλή τα περισσότερα νομοσχέδια που έφερε η απίθανη αυτή κυβέρνηση, και δεν έχει πάρει το μέρος καμμιάς κοινωνικής ομάδας (δημ. και ιδ. υπάλληλοι, φορτηγατζήδες, φαρμακοποιοί, κλπ), που δέχτηκε επίθεση.
Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους βλέπουμε να υπάρχει μια διάσταση μεταξύ οπαδών και ηγεσίας της ΝΔ, στις στημένες και μη στημένες δημοσκοπήσεις. Και που διαπιστώνουμε καθημερινά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και στο διαδίκτυο.
Και όσο περνάει ο καιρός, και η ηγεσία της ΝΔ δεν ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίτημα των οπαδών της για δυναμικη αντιπολίτευση, πορείες, συγκεντρώσεις, αντίσταση και ξεμπρόστιασμα των ΜΜΕ της διαπλοκής κλπ κλπ, αυτή η διάσταση θα μεγαλώνει. Διότι ο λαός όσο κι αν πλανηθεί από τις ηγεσίες, την κοινωνική αδικία και την βλέπει και την ζει ο ίδιος.
Διότι δεν μπορεί να κρυφτεί πια το γεγονός ότι η ηγεσία της ΝΔ συμφωνεί στην λογική των μέτρων του Μνημονίου, δηλαδή να πληρώσει μόνο ο λαός τον λογαριασμό.
Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.