# #

29 Ιαν 2011

Αχ που 'σαι νιότη που ΄δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος....



Χαμένος στη βιτρίνα του Hermes


Απίστευτη βιτρίνα. Τόσο καλοφτιαγμένη που τα προς ανάδειξη προϊόντα hermes αδικούνται. Χάνονται. Μέσα στο κατάστημα, δεκάδες υπάλληλοι περιφέρουν το σνομπ βλέμμα τους χωρίς να ενοχλούν τον επισκέπτη. Τα κάτω των χιλίων ευρώ αγαθά, ελάχιστα.
Απέναντι, ένας κλοσάρ. Στο πλαίσιο της φωτογραφίας που χωρά όλα του τα υπάρχοντα έχει τρυπώσει και η τιμή ενός κοσμήματος cartier από τη βιτρίνα που 'ναι πίσω του. Είκοσί εφτά χιλιάδες πεντακόσια ευρώ. Τόσα χρειάζεται ο κλοσάρ για να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του πλουσιοπάροχα. Νοίκι δεν πληρώνει, θέρμανση δωρεάν προσφέρει το εξαεριστικό του μετρό,...
πόσα θα φάει; Πόσα χρόνια θα ζήσει;
Το κόσμημα είναι από λευκόχρυσο και διαμάντια. Είκοσι επτά χιλιάδες πεντακόσια ευρώ στοιχίζει η ματαιοδοξία. Ο μαυρούλης που το εξόρυξε πέρασε από ακτίνες Χ και απ΄ όλων των ειδών τους ελέγχους μπας και κρύψει καμιά πέτρα στον έσω σφιγκτήρα του πρωκτικού του δακτυλίου. Ο μάστορας που τα έκοψε πληρώθηκε αδρά αλλά φτηνά. Perfect cut!
Υπογραφή cartier, ... αξία ευρώ 24,500 περίπου. Τα υπόλοιπα 3,000 στον μαυρούλη, στο μάστορα και κυρίως στους μεσάζοντες. Ρέστα απ΄ τα 27,500 ευρώ δεν υπάρχουν. Το χρήμα είναι πλαστικό. Τίποτα δεν περίσσεψε για τον ζητιάνο.
Την ίδια στιγμή που μια γούνα κρεμασμένη πάνω σ΄ ένα γέρικο γυναικείο κορμί εισέρχεται στο hermes, ο τζοάο ζητά ένα τσιγάρο στα σοκάκια του σιάδου και ο τζον λίγα σεντσια για σάντουιτς στους πληκτικούς δρόμους του χιούστον. Όμως ο σαρντούλ που παίζει με τα βρωμόνερα της βομβάης δεν γνωρίζει τον οίκο hermes. Η ράνι που σε λίγα χρόνια θα γίνει γυναίκα του, μετά από σκληρές οικονομίες θα αποκτήσει μια πασμίνα. Θα την έχει αγοράσει ο σαρντούλ στο παζάρι. Και η γυναίκα του ζαν θα αγοράσει ένα μεταξωτό φουλάρι στην γκαλερί λαφαγιέτ. Και ο κλοσάρ θα βρει ένα κασκόλ πεταμένο στα σκουπίδια και ο τζοάο που θα έχει πιάσει δουλειά θα δίνει τσιγάρα στους άνεργους.
Την ίδια στιγμή η άννα θα παραγγέλνει μέσω ίντερνετ μια τσάντα hermes φτιαγμένη στην κίνα. Και οι φίλες της ράνι θα τη ζηλεύουν που βρήκε το σαρντούλ που μπόρεσε να της αγοράσει μια πασμίνα.

Απόψε θα πάω στο maxim. Θα πνίξω τους προβληματισμούς σ΄ ένα ποτήρι φτηνής σαμπάνιας.

Αχ που 'σαι νιότη που ΄δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος....

παρίσι 29/1/2011
ο κατά πενήντα έτη και μία μέρα γέροντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.