# #

2 Μαΐ 2010

ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ..


Κυριακη 2 Μαιου 2010
του Δημήτρη Καλαιτζή
Χωρίς να θέλω να επιθυμώ να προβάλλω κάποιες ιδιαίτερες νομικές γνώσεις μου, πρέπει όμως να σταθώ λίγο στη μικρή αυτή νομική ανάλυση, για να γίνει κατανοητό απο τον αναγνώστη το πολιτικό σχόλιο - διαπίστωση του συγκεκριμένου άρθρου.
Ως είναι γωνστόν στους νομικούς, τα εγκλήματα γενικώς διακρίνονται σε στιγμιαία και διαρκή.
Η διάκριση δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον χρόνο διαρκείας του εγκλήματος και είναι κατά τούτο εντελώς παραπλανητική: διαρκή καλούνται τα εγκλήματα εκείνα επί των οποίων κάθε λογική στιγμή μετά την πλήρωση της αντικειμενικής υπόστασης την πληροί ομοίως, εκείνο ή όταν “η παράλειψη άρσεως της παράνομης κατάστασης συνιστά συνεχώς και αδιαλείπτως και παράλειψη αποτροπής της, έτσι ώστε να πληροί και αυτή μέσω του άρ. 15 ΠΚ την ίδια αντικειμενική υπόσταση που πληροί και η παραγωγή της κατάστασης” (Ανδρουλάκης, Ποινικό Δίκαιο, Γενικό Μέρος, Θεωρία για το Έγκλημα, β΄ έκδοση, σελ. 186). “όπου η διατήρηση της παράνομης κατάστασης που προκλήθηκε από την τέλεσή του πληροί την αυτή αντικειμενική υπόσταση με την παραγωγή του” (Μυλωνόπουλος, Ποινικό Δίκαιο, Γενικό Μέρος, Ι, σελ. 155)
Τυπικά διαρκή εγκλήματα είναι τα εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας, όπως η αρπαγή ή η παράνομη κατακράτηση, τα εγκλήματα συμμετοχής, όπως η συμμετοχή σε αθέμιτο σωματείο ή η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα εγκλήματα κατοχής, π.χ. οπλοκατοχή ή κατοχή ναρκωτικών ουσιών, και καταρχήν τα εγκλήματα παραλείψεως.
Ως τέτοιο (δηλαδή διαρκές έγκλημα) θεωρείται και κάθε ενέργεια ή παράλλειψη των πολιτικών μας, που οδήγησε την μεγάλη οικονομική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Κράτος και συνεπώς ο Ελληνικός λαός.
Η οικονομική ζημία, που τα δυσμενή της αποτελέσματα είναι επίκαιρα, υπαρκτά και προκαλούν τα όποια δυσμενή αποτελέσματα σε παρόντα και τρέχοντα χρόνο, αλλά και σε μελλοντικό.
Και επειδή τα διαρκή ποινικά αδικήματα δέν υπόκεινται σε παραγραφή, και με αυτή τη μείζονα σκέψη, θέλω να προχωρήσω ή στην κατωτέρω πολιτική ανάλυση - διαπίστωση....
Είναι κοινή πεποίθηση σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό η ατιμωρησία των πολιτικών, για αυτό είναι απαίτηση του 90% του λαού μας και θέση του, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να προχωρήσει στην τιμωρία όλων εκείνων που κατέστρεψαν την Ελληνική οικονομία, όποτε αυτό και άν συνέβη, απο οποιδήποτε πολιτικό πρόσωπο και σε όποιο κόμμα και άν ανήκει.
Αν με τις εκλογές που πέρασαν το 2000 και 2004 για τους κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται ότι παραγράφηκαν τα όποια πιθανόν αδικήματα,.... άν το εσπευσμένο και σκοπούμενο κλείσιμο της βουλής απο τον Καραμανλή, οδήγησαν στην παραγραφή των όποιων άλλων αδικημάτων των Κυβερνήσεων των τελευταίων 6 ετών, τα "οικονομικά" εγκλήματα της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, που είχε ώς αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή.. δεν παραγράφονται.
Βέβαια θα μου πείτε ορισμένοι "μα υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.. Απαντώ.. ναί υπάρχει ένας τέτοιος νόμος που δεν υπάρχει σε καμιά χώρα της Ε.Ένωσης, και είναι τελείως αντισυνταγματικός , γιατί παραβιάζει και καταστρατηγεί το Σύνταγμα της Ελλάδος περί ισονομίας - ισοπολιτείας, νόμος αυτός (περί παραγραφής αδικημάτων πολιτικών προσώπων μέσα σε μια πενταετία ) που εφαρμόζεται από την εποχή της χούντας.
Αλλά και άν υπάρχει, (έως ότου καταργηθεί), δέν εμποδίζει την δίωξη για οικονομικά εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού, εκείνων που αποδειχθεί ότι ενέχονται.
Αρα κύριοι της σημερινής κυβέρνησης, αφουγκραστείτε την απαίτηση του Ελληνικού λαού, που καλείται καρτερικά να υπομένει τα όσα σκληρά τον περιμένουν τα επόμενα χρόνια, αφουγκραστείτε γιατί ΑΠΑΙΤΕΙ απο την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να αποδείξει ότι δέν θα συνεχίεσει (όπως η προηγούμενοι) να τρέφει "λαμόγια¨και να τα καλύπτει".
Μόνον έτσι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει το ψυχολογικό σόκ που υπέστει όταν καλείται να πληρώσει, μπρός το δίλημμα να μήν χρεωκοπήσει η χώρα.
Ο ελληνικός λαός κατανοεί πολύ καλά την κατάσταση που υπάρχει, ξέρει ότι άλλη λύση δέν υπάρχει μπρός την χρεωκοπία, ξέρει όμως ότι τα χρέη δέν τα δημιούργησε εκείνος στο σύνολό του, αλλά μία μικρή μερίδα των "εχόντων," αλλά ιδιαίτερα η κακοδιαχείρηση, η σπατάλη και η ρεμούλα των κυβερνώντων..
Αν, πρωθυπουργέ ,μετά το ξεπέρασμα αυτής της κρίσης και το καλό ξεμπέρδεμα, δέν προχωρήσεις σε "πραγματική τιμωρία" όποιων ενέχονται γι αυτό το χάλι, τότε θα έχεις χάσει και εσύ την όποια θετική οικόνα έχεις για την διαφορετικότητα της πολιτικής σου κουλτούρας και δράσης.
Και τότε θα βρεθούν εκατομύρια "Χατζημαρκάκηδες" που δέν θα πούν μόνο ότι " ο Αλογοσκούφης πρέπει να πάει φυλακή", αλλά και θα βροντωφωνάξουν "ότι όλοι το ιδιο είναι".. και τότε πιά η πολιτική πάει περίπατο.. με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δέν υπάρχει λοιπόν παραγραφή στις ατασθαλίες των οποιων εμπλέκονται, γι αυτό πρέπει να λογοδοτήσουν και να φέρουν πίσω τα κλεμμένα..
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.