# #

3 Μαΐ 2010

Δημοψησισμα ζητησε ο Τσιπρας απο τον Προεδρο...





Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μετά από αίτημά του, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλ. Τσίπρας έκανε δηλώσεις:

«Ζούμε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, για τον ελληνικό λαό, μια ιστορική στιγμή και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Θέσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να προχωρά σε επιλογές που υπερβαίνουν τη λαϊκή εντολή που μόλις πριν από έξι μήνες έλαβε από τον ελληνικό λαό. Ήταν μια εντολή όχι κατεδάφισης της κοινωνίας, αλλά μια εντολή για την κοινωνική προστασία και την προστασία του αδύνατου.

Επίσης εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, γιατί με την....
.

πρόταση για σύγκληση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών κατόπιν εορτής γίνεται μια προσπάθεια να διαχειριστεί η κυβέρνηση τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας με τρόπο επικοινωνιακό. Αλλά να διαχειριστεί και τους πολιτικούς αρχηγούς, την πολιτική ηγεσία του τόπου. Η πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελεί ντεκόρ για τη δημιουργία εντυπώσεων συναίνεσης σε προειλημμένες αποφάσεις όταν αυτή η συναίνεση δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία δεν συναινεί σε μέτρα άδικα και καταστροφικά, σ’ αυτή την καταστροφική προοπτική για τη χώρα και απαιτεί δικαιοσύνη.

Τέλος, εκθέσαμε την πρότασή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ανάγκη να υπάρξει δημοκρατική διέξοδος και ο ελληνικός λαός να επιλέξει ο ίδιος το μέλλον του, την πρότασή μας δηλαδή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος γι αυτά τα μέτρα.

Θεωρούμε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, υπάρχει εναλλακτική προοπτική με αύξηση των εσόδων από τους έχοντες και τους κατέχοντες ώστε να καλυφθούν οι πόροι που χρειάζονται για να υπάρχει δημοσιονομική εξυγίανση και όχι από τους μισθωτούς και τα αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως επιλέγει η κυβέρνηση.

Έχουμε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε αντιστασιακός, αντάρτης. Αυτή η γενιά έχει περάσει πολλά. Νομίζω ότι όσο μπορεί κι όσο του επιτρέπει ο θεσμός θα κρατήσει στάση ευθύνης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.