# #

2 Μαΐ 2010

απαντηση σε αρθρο του "τρωκτικου", που το ιδιο δεν δημοσιευσε..


Το ωραιο αυτο πανακριβο αυτοκινητo των διπλωματικων υπαλληλων της Πρεσβειας μας στην Αλβανια εθεαθει στα συνορα Κακαβιας. Ακρως προκλητικο την στιγμη που απολυεται κοσμος, επιδοματα μειωνωνται αλλα ο κωλος τους πρεπει να...
καθεται σε Μercedes που πληρωνει ο κοσμακης,,, ΑΙΣΧΟΣ!!!! (Για το ιστορικο το πληρωμα ηταν δυο κυριες περασμενης ηλικιας καταξανθες αλλα με πολυ μη μου απτου στυλακι.και πως να μην το εχουν οταν ολα ειναι πληρωμενα!!!!)........................................................................και η απαντηση αναγνωστη του "τρωκτικου"που ποτε δεν δημοσιευσε........................................................................... Ενδεχομένως να έχουμε φτάσει σαν κοινωνία στο σημείο που άλλες χώρες (βλ. π.χ. Γερμανία) οι πολίτες ρουφιανεύουν τους υπόλοιπους, όταν, νομίζουν, ότι θίγονατι.
Παρατηρώ ότι το blog σας δεν ακολουθεί καμία δεοντολογία.
Απλά πυροβολεί ελεύθερα χωρίς να ελέγχει.
Αναφέρομαι στο post σας Το αυτοκίνητα των διπλωματικών υπαλλήλων μας στην Αλβανία που μόλις διάβασα.
Αναρωτιέμαι αν ο έλληνας δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί σε κάποια διπλωματική αποστολή πρέπει πλέον να κυκλοφορεί με τα πόδια ή με ποδήλατο, επειδή ο τελωνειακός που τα παίρνει από παντού μαύρα και εξυπηρετεί κατά το δοκούν, αντί να ασκεί το καθήκον του φωτογραφίζει τα διερχόμενα αυτοκίνητα...
Αναρωτιέμαι αν ο συγκεκριμένος και κατ΄επέκταση εσείς του blog, έχετε ποτέ λάβει υπόψη ότι δεν είναι το ίδιο να υπηρετείς στην Αθήνα και το ίδιο να υπηρετείς στην Κινσάσα. Αν είναι το ίδιο να πίνεις το Λουτρακίου σου ή να ψάχνεις να βρεις καθαρό και πόσιμο νερό. Αν είναι το ίδιο να τρως φρέσκα φρούτα και λαχανικά ή να πρέπει να καταβάλεις υψηλό αντίτιμο για να τα προμηθευτείς, αν μάλιστα μπορείς. Αν είναι το ίδιο να εργάζεσαι ομιλώντας τη μητρική σου γλώσσα ή αν είσαι υποχρεωμένος 24 ώρες να ζεις σε άλλο πολιτισμικό περιβάλλον. Αν είναι το ίδιο να συναναστρέφεσαι τον οικογενειακό και φιλικό σου κύκλο ή να προσπαθείς διαρκώς να διαφυλάξεις την ψυχική και σωματική σου ακεραιότητα.
Ανέφερα μόνο μερικά ενδεικτικά...
Ναι, οι υπάλληλοι του ελληνικού δημοσίου που υπηρετούν στις Πρεσβείες και τα Προξενεία αμοίβονται καλύτερα από όσους υπηρετούν εντός των συνόρων.
Πόσα όμως πρέπει να ξοδέψουν για ενοίκιο ή για δίδακτρα, ανρωτήθηκε κανείς;
Πόσο μειώνεται ο μισθός τους, ΜΟΝΟΙ, από όλους τους Έλληνες Δημοσίους Υπαλλήλους με τα νέα φορολογικά μέτρα, ψάξατε να μάθετε; ΟΧΙ 12%, ΟΧΙ 15%... για ψάξτε το τροκτικά της αλήθειας και της ενημέρωσης.
Μπορεί η κομματοκρατορία του ελληνικού δημοσίου, που διορίζει από κλητήρες και τελεωνειακούς μέχρι διπλωμάτες και δικαστικούς να έχει διαλύσει τα πάντα, αλλά η ισοπέδωση μέσω του χαφιεδισμού, κάποια στιγμή πρέπει να λάβει ΤΕΛΟΣ.
Σ΄αυτό ΠΡΩΤΟΙ πρέπει να είστε εσείς........Γιώργος Ξενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.