# #

2 Μαΐ 2010

Προκλητικοι οι βουλευτες...θα εξακολουθουν να παιρνουν τρεις επιπλεον μισθους ...


Οι υπάλληλοι της Βουλής θα εξακολουθούν να παίρνουν -αν και μειωμένους κατα 20-25%- τον 15ο και 16ο μισθό!

Οι υπάλληλοι της Βουλής θα υποστούν περικοπές αλλά θα εξακολουθήσουν να παίρνουν 16 μισθούς. Κι αυτό γιατί ο 15ος και 16ος μισθός δεν λογίζονται ώς μισθοί αλλά ώς επιδόματα. Ετσι δεν κόβονται, αλλά μειώνονται κατα 20-25%.

Τα μέτρα για τους υπαλλήλους της Βουλής:
- Η μείωση κατά 8% των κοινών για τους δημοσίους υπαλλήλους επιδομάτων που επέρχεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αφορά αυτοδικαίως και στους υπαλλήλους της Βουλής.
- μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης.
- μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000€ και 17% για ποσά άνω των 1.000€ που αποφασίστηκε το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα "έκτακτης αποζημίωσης" (έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%).
- Τέλος, οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, ισχύουν αυτοδικαίως και για τους υπαλλήλους της Βουλής.


Παράλληλα ο κ. Πετσάλινος ανακοίνωσε και τα μέτρα για τους βουλευτές:
- Κόβονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας.
- Εκτός απο τη μείωση κατα 12% που αποφασίστηκε τον περαμένο Μάρτιο, μειώνεται περεταίρω κατα 8% το επίδομα οργάνωσης γραφείου και τα έξοδα κίνησης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται και μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο ο οποίος ζήτησε από τους
βουλευτές να παραιτηθούν των δώρων τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως η Βουλή των Ελλήνων, "οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εκπέμποντας σαφές μήνυμα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.