# #

6 Μαΐ 2010

ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ...

Με ψήφους 153 υπέρ (ΠΑΣΟΚ) και 127 κατά (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) σε σύνολο 280 παρόντων βουλευτών - κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε το ΚΚΕ - ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις». Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.
Την οδύνη και τη θλίψη της για τους τρεις νεκρούς «θύματα φανατισμού και βίας» εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την ομιλία της στην επί των άρθρων
συζήτηση του νομοσχεδίου. Η υπουργός τόνισε παράλληλα ότι σήμερα το Κοινοβούλιο απάντησε με έναν πολύ αισιόδοξο τρόπο, μέσα στην κρίση, στην πρωτοφανή σύγκρουση, μέσα στα πρωτοφανούς μεγέθους προβλήματα της χώρας - ίσως έπειτα από πολλά χρόνια -με ομόφωνο τρόπο από την μία άκρη του μέχρι την άλλη και καταδίκασε κάθε μορφής βίας, με πολύ σαφή τρόπο. Όπως είπε, ενώθηκαν όλες οι φωνές, της Αριστεράς και της Δεξιάς και μετέφρασε αυτό το σημερινό μήνυμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε ένα «non pasaran» στη βία στο έγκλημα: «Αυτό έχει ανάγκη να δει ο ελληνικός λαός. Όταν σήμερα το σύνολο της κοινωνίας χειμάζεται, όταν ο κάθε πολίτης έχει ένα πρόβλημα ίσως είναι πραγματικά μια ελπίδα να δει ότι το πολιτικό σύστημα είναι εδώ και μπορεί ενωμένο να απαντήσει και να αρνηθεί, ότι δεν χρειάζονται συνεχώς λόγια, υπεκφυγές, να υπογραμμίζουμε την διαφορά του ενός από τον άλλο για να υποστηρίξουμε τα αυτονόητα για τον Έλληνα πολίτη» ανάφερε.

ΝΑΙ, αυτό έχει ανάγκη να δει ο ελληνικός λαός. Ένα σχολείο με 30 μαθητές ανά τάξη και με καθηγητές που δε νοιάζονται γι' αυτό. Το πώς μας νιώθει όμως, η κα Διαμαντοπούλου ώρες ώρες είναι άλλο πράγμα!
http://kapistri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.