# #

13 Φεβ 2016

Δυσαρεστημένος ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό


Ηλίας Μαγκλίνης


Διάβασα στα κοινωνικά δίκτυα κάτι νόστιμο: 
«Φανερά δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό».


Η γραφικότητα «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ», έχει προσφέρει άφθονο υλικό για ειρωνείες, ιντερνετικές «τρολιές» και τα τοιαύτα.
Η νεολαία του κόμματος, βουλευτές, ακόμα και υπουργοί, κατηγορούν την κυβέρνηση ή ενθαρρύνουν τις διαδηλώσεις.
Απ’ όπου και να το πιάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να σιχαίνεται τον ίδιο του τον εαυτό.

Και, όχι, δεν είναι δημοκρατική στάση η νεολαία του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, να κατεβάζει κόσμο στον δρόμο για να υπονομεύσει το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία.


Είναι απλώς αυτό που οι αγγλόφωνοι αποκαλούν (χρησιμοποιώντας ωστόσο ελληνική λέξη) «pathetic» -δηλαδή, θλιβερό (διαβάζεται: παθέτικ).
Αν θεωρείς πως το κόμμα στο οποίο ανήκεις έχει αλλάξει ρότα, δηλώνεις την παραίτησή σου από αυτό, αλλιώς, είσαι αναξιοπρεπής.
Είσαι ...
pathetic.

Ακόμα και όσοι είχαμε καταλάβει από την αρχή τι εστί ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαμε υποψιαστεί το μέγεθος και την ακρότητα της γραφικότητας, του κυνισμού και της ασχετοσύνης, εν τέλει, που τον χαρακτηρίζει.

Τι είχαμε δει;
Ότι τις παθογένειες που εμφάνιζαν οι πρότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τις συμπύκνωνε σε απίστευτο βαθμό, τόσο ως θεωρητικό, ιδεολογικό θεμέλιο όσο και ως στάση, τρόπο ζωής και αντίληψη της πραγματικότητας.
Κι όμως, ξεπέρασε τα πιο τρελά μας όνειρα...
Η πιο ανατριχιαστική πτυχή όμως του συνδρόμου «ΣΥΡΙΖΑ vs ΣΥΡΙΖΑ», είναι τα βίντεο από τις θρυλικές εποχές όπου ο κ. Τσίπρας κατέβαινε ως αντιπολίτευση σε παλαιότερα αγροτικά μπλόκα και πορείες κατά του ασφαλιστικού, τα βίντεο από το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τα βίντεο με τις στομφώδεις ανακοινώσεις του ακόμα και ως πρωθυπουργού, σε εκείνους τους «αγνούς» πρώτους μήνες ώς το καλοκαίρι, ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα ψηφίσει μνημόνιο», ότι «ο Ελληνας πολίτης δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ», τότε που «η κ. Κωνσταντοπούλου» ήταν «η Ζωή».
Pathetic, ακόμα μία φορά.
Όπως όμως pathetic είναι οι διαδηλώσεις των μονοήμερων απεργιών για πολλοστή φορά, pathetic είναι, που δεν λέμε να καταλάβουμε τα εγκληματικά σφάλματα που έγιναν με το ασφαλιστικό.
Pathetic είναι που ακόμα μία φορά οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους.

Pathetic είναι που έπειτα από επτά χρόνια κρίσης, δεν έχουμε καταλάβει τίποτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.