# #

10 Φεβ 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου 5/2/2016 , η Λαϊκή Συσπείρωση  έφερε προ ημερησίας διάταξης θέμα προς συζήτηση για το νόμο «λαιμητόμο» της κυβέρνησης-κεφαλαίου που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, καταθέτοντας  σχέδιο ψηφίσματος.

Το Δ.Σ. ομόφωνα ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δίου-Ολύμπου:



«Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Ολοκληρώνει το σχεδιασμό που προωθείται εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα γίνει ακόμα πιο στυγνό στη συνέχεια, μιας και η τελική πρόταση που θα έρθει στη Βουλή, θα προκύψει μετά από τις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» και το τελικό αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένα δυσμενέστερο.
Οι μειώσεις που προβλέπονται στις συντάξεις αφορούν όλους  και όχι μόνο τους νέους συνταξιούχους, ο διαχωρισμός χρησιμοποιείται από την κυβερνητική προπαγάνδα σκόπιμα  προκειμένου να θολώσουν τα νερά. Η πρόταση εκ των προτέρων υλοποιεί όλες τις ισχύουσες δεσμεύσεις, αφού ενσωματώνει τις προηγούμενες 11 μειώσεις και προωθεί κι άλλες για νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με τις αλλαγές σε κυρία και επικουρική ασφάλιση, σε εφάπαξ, σε αναπηρικές συντάξεις και ΕΚΑΣ.
Δίνεται καταδικαστικό χτύπημα στους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα οδηγήσει σε αφανισμό και κλείσιμο όσων έχουν επιβιώσει ως σήμερα, σε όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων που κυριαρχούν.
Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα εμφανίζονται ως σωτήρια για την «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού. Αποσιωπάται το γεγονός ότι διαχρονικά έχουν καταληστευτεί τα αποθεματικά των ταμείων με ευθύνη των κυβερνήσεων, με τελευταία αυτή των 14 δις με το κούρεμα των ομολόγων.
Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ο κατασταλτικός μηχανισμός όπως έγινε πρόσφατα στη διαμαρτυρία εργαζόμενων και συνταξιούχων.
Το σχέδιο της κυβέρνησης υλοποιεί τους διακαείς πόθους του μεγάλου κεφαλαίου για διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες – μέλη. Δεν είναι τυχαίο που σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια έχουν τους επιχειρηματίες των οποίων τη στάση ο υπουργός εργασίας χωρίς να κρατά τα προσχήματα χαρακτήρισε «υπεύθυνη».
Συνολικά τα μέτρα θα συμβάλουν στην παραπέρα χειροτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, στη διαμόρφωση ενός μαύρου εργασιακού μέλλοντος για όλες τις γενιές, που θα τροφοδοτεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου.
Η πρόταση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και δεν διορθώνεται.
 Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει την πρότασή της.
Μόνη λύση συμφέρουσα για το λαό είναι η κατοχύρωση δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κόστος, είναι δικαίωμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου  καταδικάζει τα μέτρα  και ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου έκτρωμα της κυβέρνησης. Καλεί το λαό της πόλης να αντισταθεί οργανωμένα και με την μαζική του κινητοποίηση να αποτρέψει το νέο έγκλημα που επιχειρείται.
Εκφράζει την συμπαράσταση του στους αγωνιζόμενους αγρότες που εδώ και μέρες βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα, όπως επίσης και στους άλλους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους και στηρίζει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα Κουρίτα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.