# #

8 Φεβ 2016

Αγαπητέ Αλέξη, δεν μου είσαι καθόλου αγαπητός, αλλά....


Αγαπητέ Αλέξη, δεν μου είσαι καθόλου αγαπητός, αλλά σου γράφω γιατί αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκεσαι σε πολύ δύσκολη θέση, δεν ξέρεις τι σου γίνεται, τα έχεις χαμένα και δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αλέξη, όπως έχεις ήδη διαπιστώσει, δεν μπορείς να τους εξαπατάς όλους για πολύ καιρό. Ακόμα και τους νεοέλληνες που είναι χάπατα.

Έφαγαν την απάτη των υποσχέσεών σου, 
έφαγαν την απάτη της σκληρής διαπραγμάτευσης, 
έφαγαν την απάτη του δημοψηφίσματος -αυτή την έφαγα κι εγώ, μπράβο σου-, 
έφαγαν την απάτη του παράλληλου προγράμματος, 
και τώρα δεν σου έχει μείνει καμιά απάτη εύκαιρη, για να τους δώσεις λίγο σανό ακόμα.

Αλέξη, θέλεις να δραπετεύσεις από την πρωθυπουργία -γιατί σε λίγο θα σε πάρουν με τις πέτρες- αλλά δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, χωρίς να εξαφανιστείς από το πολιτικό σκηνικό του προτεκτοράτου.

Εγώ θα σου πω πώς να το κάνεις αλλά θα ήθελα να μείνει μεταξύ μας. Είσαι και πολύ μπεσαλής εσύ -το έχεις αποδείξει-, οπότε σε εμπιστεύομαι, βρε μπαγάσα.

Αλέξη,
δεν θα κάνεις ούτε εκλογές, ούτε οικουμενική κυβέρνηση χωρίς εσένα πρωθυπουργό, για να πουλήσεις την παραμύθα πως σε ανέτρεψαν γιατί ήσουν πολύ επαναστάτης.

Αλέξη, θα κάνεις αυτό που έκανες στο σχολείο.
Θα κάνεις κοπάνα.
Σε κόβω για μεγάλο κοπανατζή. Εσύ δεν πρέπει να πατούσες το πόδι σου στο σχολείο. Με σκονάκια θα πήρες απολυτήριο, με σκονάκια θα πέρασες στο πανεπιστήμιο, με σκονάκια θα πήρες και το πτυχίο.
Με σκονάκια έγινες και πρωθυπουργός. Ξεπατικωσούρα από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Και πώς έκανες κοπάνα από το σχολείο, Αλέξη;

Έλεγες πως είσαι άρρωστος. 
Πλαστογραφούσες και την υπογραφή του γιατρού, πλαστογραφούσες και την υπογραφή του πατέρα σου, και δικαιολογημένες οι απουσίες.


Αλέξη, θα δραπετεύσεις από την πρωθυπουργία, κάνοντας πως είσαι άρρωστος.
Άκου πώς θα γίνει:

-Αρχικά, θα βάλεις αυτή την συμπαθέστατη κυρία που είναι σαν κακοξενυχτισμένη τσατσά σε μπoυρδέλο, να διαρρεύσει έντεχνα σε μερικούς δημοσιογράφους πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

-Δεν θα πει λεπτομέρειες. 
Όσο πιο αφηρημένο είναι το θέμα της υγείας σου, τόσο καλύτερα, για να φουντώσουν οι φήμες.

-Εν τω μεταξύ, εσύ θα αραιώσεις τις δημόσιες εμφανίσεις σου.
Μετά, θα βάλεις την Περιστέρα να πάει με μαύρη μαντήλα στην Παναγιά της Τήνου και να πέσει στα γόνατά μπροστά στη Μεγαλόχαρη.

-Η επίσκεψη της Περιστέρας στην εκκλησία θα είναι τάχα μου μυστική αλλά, εν τω μεταξύ, εσύ θα έχεις βάλει την κακοξενυχτισμένη τσατσά να ενημερώσει κάποιον από τους καναλάρχες φίλους σου να στείλει ένα τηλεοπτικό συνεργείο· ναι, Αλέξη μου, ξέρω πως λες ότι είσαι σε πόλεμο με τους καναλάρχες, αλλά, μεταξύ μας, είστε κώλος και βρακί.

-Στις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις σου, θα φροντίσεις να είσαι κάπως χλωμός. 
Βάλε τη μακιγιέζ σου να το φροντίσει· είχε κάνει έξοχη δουλειά με τον έρπητα στο χειλάκι σου το περασμένο καλοκαίρι, όταν έκανες την «σκληρή διαπραγμάτευση» και ανακοίνωνες το δημοψήφισμα.

-Κάποια μέρα, ξαφνικά, κάνε μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος και ζήτα από τους μοναχούς να σε αφήσουν μόνο σου με την εικόνα της Παναγίας. Το είχες κάνει έξοχα την προηγούμενη φορά και τσίμπησαν όλες οι θεούσες. 
Αυτή τη φορά μην μείνεις με την εικόνα της Παναγίας μόνο ένα τέταρτο· κάτσε τουλάχιστον ένα τρίωρο, για να φουντώσουν οι φήμες. Παίξε και ένα πόκερ με την Παναγία, να περάσει η ώρα. Αλέξη, έχεις φάτσα χαρτοπαίκτη. 
Κοίτα, μην κλέψεις και την Παναγία στα χαρτιά, θεομπαίχτη.

-Καθώς θα βγαίνεις από την αίθουσα με την εικόνα της Παναγίας, φρόντισε να είσαι κάπως βουρκωμένος. Το είχες κάνεις έξοχα πέρσι τέτοιες μέρες, όταν είπες στη Βουλή πως είσαι κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας.

-Καλού-κακού, κάνε και μια επίσκεψη στην Καισαριανή. 
Πήγαινε και στον Γοργοπόταμο. Εκτός από τις θεούσες να πιάσεις και τους αριστερούς που είχαν έναν παππού στον ΕΛΑΣ και δικαιούνται μια θέση στο Δημόσιο.


Αλέξη, αυτό ήταν.
Όλη η χώρα μιλάει για τον Αλέξη Τσίπρα και τον βλέπει με συμπάθεια.
Όλοι έχουν ξεχάσει τις απάτες σου και μιλούν για το χλωμό παλικάρι που παλεύει με την αρρώστια.
Όλοι προσεύχονται για σένα.
Αλέξη, η Ελλάδα είναι πολύ μελό. 
Δώσε στον Έλληνα μελούρα και πάρε του την καρδιά. 
Μια χώρα Βούρτση-Ξανθόπουλος.

Οι Έλληνες έτρωγαν σανό και πριν από σένα. 
Απλά, εσύ τους έδωσες σανό σε ένα ωραίο πιάτο.

Αλέξη, και ο Καραμανλής το έπαιξε πολύ ωραία.
Οι ιστορίες με τον Καραμανλή να τον απειλούν οι «ξένοι» πως θα τον σκοτώσουν, πως θα του πάρουν τα παιδιά, πως θα στείλουν την Νατάσα σκλάβα σε χαρέμι της Μέσης Ανατολής δίνουν και παίρνουν.

Έχω γνωρίσει τουλάχιστον δέκα ανθρώπους που ήταν στο σπίτι του Καραμανλή την ημέρα που οι ξένοι πράκτορες του πήραν τα παιδιά. Αυτό δεν ήταν σπίτι, ήταν κοινόβιο.

Σημασία έχει πως ο Καραμανλής γλίτωσε το δικαστήριο για την χρεοκοπία της χώρας και το παίζει τώρα χρυσή εφεδρεία. Θα επιστρέψει να μας σώσει κι αυτός.

Αλέξη, παίξε τον άρρωστο και θα μείνεις για πάντα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.
Αρρωσταίνεις, παίζεις λίγο τον άρρωστο, και μετά επιστρέφεις.
Άντε, σιδερένιος!


http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.