# #

6 Μαΐ 2015

Καλή Ζούγκλα!

Το αίμα πουλάει, τηλεθέαση ζητάει..

Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν χθες τα ΜΜΕ, αφού, όπως αποδείχθηκε, ο παιδοκτόνος πατέρας του 4χρονου κοριτσιού δεν είναι μόνο Βούλγαρος αλλά και χρήστης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να μη ξέρουν ποιο από τα δύο να τονίσουν περισσότερο.

Σήμερα γράφτηκε ότι είναι και ομοφυλόφιλος, οπότε η δουλειά τους έγινε ακόμα πιο δύσκολη.

Πάντως Έλληνας και νορμάλ σαν εμάς δεν είναι.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα, ήταν σαφές ότι δε θα μπορούσαμε πια να μιλάμε για είδηση και ρεπορτάζ. Αυτό που ακολούθησε στα ΜΜΕ ήταν στυγνή εκμετάλλευση του θανάτου ενός παιδιού...
και προσβολή κάθε έννοιας δημοσιογραφίας.

Η δημοσιογραφική σαπίλα τρύπησε για ακόμα μια φορά τον πάτο, με σημαιοφόρους στο διαδίκτυο τα σεσημασμένα πλέον iefimerida.gr και Πρώτο Θέμα, ενώ τον δημοσιογραφικό κατήφορο ακολούθησαν το enikos.gr και το Κουτί της Πανδώρας, το οποίο ο Βαξεβάνης έχει βαλθεί να μετατρέψει σε Κουτί της Τατιάνας, αλλιώς δεν εξηγούνται αυτά που ανεβάζει.





Οι προκλητικές, όπως ονομάστηκαν, φωτογραφίες της μάνας του κοριτσιού - τη στιγμή που το facebook είναι τίγκα στο βυζί και κάθε μέρα παρελαύνουν από τα ΜΜΕ "σέξυ" πόζες ασήμαντων προσωπικοτήτων - δαιμονοποιήθηκαν και θεωρήθηκαν τεκμήριο της ενοχής της, πριν καλά καλά οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος που αποκαλύπτονταν προκαλούσαν δήθεν τη φρίκη των δημοσιογράφων, οι οποίοι μιλούσαν για "πράξη που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους". Όπου ακούτε τέτοια να ξέρετε ότι παίζει μόνο υποκρισία και φτηνό συναίσθημα.

Εντύπωση μου προκάλεσε η στάση του δικηγόρου του δράστη που πήρε σβάρνα τα κανάλια κι έλεγε ότι, σε περίπτωση ενοχής του πελάτη του, προτείνει τη σταύρωσή του στο Σύνταγμα αλλά δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να του ζητήσει να παραδώσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των χρηστών στα social media που ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη με βασανιστήρια "που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους", δεν έχω να πω και πολλά πράγματα. Έχω γράψει σχετικά στο κείμενο για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη προ 2 μηνών: Κροκοδείλια δάκρυα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς φαινόμενο.

Θα πω μόνο το εξής:

Αντίθετα με όσα πιστεύουν ορισμένοι, η θανατική ποινή δεν έχει καταργηθεί παντού. Εξακολουθεί να ισχύει σε περισσότερες από 35 χώρες. Όποιος ζητάει την επαναφορά της μπορεί να πάει να ζήσει σε μία από αυτές, αν και μάλλον δε θα προλάβει να το χαρεί για πολύ, αφού σε τουλάχιστον 10 από αυτές τις χώρες θα εκτελεστεί απλά και μόνο για αυτό που είναι χωρίς να διαπράξει το παραμικρό έγκλημα.

Η θανατική ποινή, όπου καταργήθηκε, καταργήθηκε για έναν απλό λόγο: γιατί ύστερα από αιώνες εμπειρίας κρίθηκε αναποτελεσματική. Το κράτος Δικαίου δε μπορεί σε καμία περίπτωση να δρα συναισθηματικά, όπως μας επιβάλλουν τα ΜΜΕ (βλέπε το κείμενο που παρέθεσα) και τα πρωτόγονα ένστικτά μας.

Και σε τελική ανάλυση, όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η διάπραξη ενός εγκλήματος ως απάντηση σε ένα άλλο έγκλημα δε συνιστά απόδοση δικαιοσύνης, είναι άξιος της μοίρας του.

Μπορεί οι αναρχικοί να φαντάζονται έναν κόσμο χωρίς νόμους - και πολύ καλά κάνουν - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσουμε στη βαρβαρότητα που προηγήθηκε των νόμων. Αυτό που πιστεύουν οι αναρχικοί είναι ότι η κατάργησή των νόμων θα επιφέρει τέτοια ωριμότητα στο ανθρώπινο είδος που δε θα τους χρειαζόμαστε πια. Βέβαια, μέχρι τότε πρέπει να μεσολαβήσουν εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης, αφού ουσιαστικά η πρόοδος του ανθρώπου από την Λίθινη Εποχή είναι σχεδόν μηδαμινή.

Φυσικά όλα τα παραπάνω κρίνονται ασήμαντα όταν ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  - και εγκληματολόγος - Γιάννης Πανούσης βγαίνει και λέει ότι σύντομα θα ακολουθήσει ο θάνατος του δράστη από τους συγκρατούμενούς του στη φυλακή, υιοθετώντας ουσιαστικά τη ρητορική πολλών που ζητάνε κάποιος άλλος - στα μάτια τους το ίδιο βάρβαρος με το δράστη - να αναλάβει την παραδειγματική τιμωρία του.

Δε χρειάζεται να παραθέσω τους λόγους για τους οποίους ο Γιάννης Πανούσης θα έπρεπε να έχει ήδη πάει σπίτι του.

Η πιθανότητα διαλόγου και λογικών επιχειρημάτων σε μια χώρα που η γενοκτονία της λογικής είναι διαπιστωμένο και αδιαμφισβήτητο γεγονός, έχει χαθεί οριστικά.

Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε.

Καλή Ζούγκλα!
by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Σε μερικά χρόνια από σήμερα, η Ελλάδα θα αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιας μελέτης για τα επίπεδα βαρβαρότητας πού μπορεί να οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα ο κοινωνικός αυτοματισμός. Έχουμε ηττηθεί κατά κράτος και σε όλα τα επίπεδα.)

1 σχόλιο:

  1. αποο τα πιο ωραια και σωστα αρθρα που διαβασα για το θεμα (Y)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.