# #

7 Μαΐ 2015

Ποιός νταβατζής έχει σειρά; Αρχισαν τα όργανα....

Μετά τον Μπόμπολα, όπου πατέρας, σύζυγος και τα τρία παιδιά ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και δεν ήθελαν να πληρώσουν τα εκατομμύρια από τα αδήλωτα και ακολουθεί επιχειρηματίας – παράγοντας ΜΜΕ, με offshore και δύο τεράστια ακίνητα, για φοροδιαφυγή 30.000.000 ευρώ – Δεν την κρατάει κανείς την κυβέρνηση και δεν πρόκειται κανένας από τους νταβατζήδες των ΜΜΕ και της διαπλοκής να μην πληρώσει τα χρέη που έχει προς το Δημόσιο.
Ο Μπόμπολας ήταν η αρχή. Και τίποτε δεν θα είχε βγει στο φως αν δεν έκαναν τον… τσαμπουκά να μην πληρώσουν τους φόρους και τις παρεπόμενες ποινές από την παράνομη εξαγωγή δεκάδων αδήλωτων εκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε από τη λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα εξωτερικού, σύμφωνα με τις καταστάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. 
Και φυσικά κανένα απολύτως πρόβλημα δεν θα αντιμετώπιζαν αν συνέχιζε να είναι στην εξουσία η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Μόνο που η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι μια από τα ίδια. Και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα ο επικεφαλής της, ο Αλέξης Τσίπρας, και προς τα …Μέσα και προς τα έξω …
Ξέροντας ότι «παίζει» με τη φωτιά.
Μέχρι την τελευταία στιγμή αρνιόταν ο αρχηγός της οικογένειας (η εικόνα που έδωσε στους εφοριακούς ήταν ενός ανθρώπου πολύ σφιχτού με τα χρήματα – μέχρι για μεγάλο… τσιγκούνη μίλησαν κάποιοι) να πληρώσει τα βεβαιωθέντα.
Συνολικά οι φόροι για όλη την οικογένεια ήταν γύρω στα 7.000.000 ευρώ, χωρίς τους πρόσθετους φόρους, τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, που διαγράφονται με βάση τη ρύθμιση των 100 δόσεων αν καταβληθούν εφάπαξ. Τα ποσά που όφειλαν συνολικά ως τελικό ποσό ο κ. Γ. Μπόμπολας, η σύζυγός του, που έχει πεθάνει, και τα τρία παιδιά του, Φώτης, Λεωνίδας και Μαρία, ξεπερνούσαν τα 20.000.000 ευρώ!
Είχαν ειδοποιηθεί όλοι, ελάτε να πληρώσετε, αλλιώς θα προχωρήσουμε σε μέτρα.
Ο κ. Γιώργος Μπόμπολας δεν μπορεί να έχει παράπονο από την Εφορία. Επανειλημμένα είχαν κληθεί όλοι τους να πάνε να πληρώσουν, τις οφειλές τους, γιατί διαφορετικά θα εφαρμόζονταν τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος (ένταλμα σύλληψης κ.λπ.). 
Έκαναν το λάθος να πιστέψουν ότι η ασυλία που απολάμβαναν από την προηγούμενη κυβέρνηση -αλλά και από κάποιες από τις παλαιότερες- θα συνεχιζόταν και επί της σημερινής του Αλέξη Τσίπρα. Και επομένως δεν θα τολμούσε κανείς να πάρει μέτρα. Δεν κατάλαβαν πως άλλαξαν οι εποχές της παντοδυναμίας τους, όταν το γκουβέρνο στεκόταν προσοχή μπροστά στους νταβατζήδες, έκαναν λάθος υπολογισμούς και αυτό οδήγησε στην περιπέτεια της σύλληψης του γιου, του Λεωνίδα, που έχει τον τομέα των μεγαλοκατασκευών και των εργολαβιών. Αντίθετα, ο Φώτης, που έχει τη διεύθυνση των ΜΜΕ, πήγε και πλήρωσε χωρίς αντιρρήσεις. Ο λογαριασμός, μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, για τον Λεωνίδα Μπόμπολα, με βάση τα εμβάσματα και τις καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ, ήταν 4.600.000 ευρώ.
Στις ειδοποιήσεις να πάει να πληρώσει απαντούσε με εξώδικα και προσφυγές και τελικά η υπηρεσία προχώρησε στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Και τότε πλέον, προ της φυλακής, κατέβαλε 1.860.000 ευρώ μετρητά, με βάση τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ο Φώτης Μπόμπολας πλήρωσε αμέσως περίπου 1.700.000 ευρώ.
Η οφειλή του πατέρα ήταν 1.000.000 ευρώ και με μεγάλη δυσκολία και… φωνές πλήρωσε 250.000 ευρώ. Υπάρχει και μία οφειλή της θανούσας συζύγου από κάποιες εκκρεμότητες, που ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. Το ποσό που οφείλει η κόρη, η Μαρία, είναι γύρω στα 6.000.000 ευρώ και αν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και καταβληθεί εφάπαξ θα μειωθεί στα 2.000.000 ευρώ.
Να περάσει ο επόμενος…
Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να πάνε να πληρώσουν όλοι όσοι χρωστάνε στο Δημόσιο, με πρώτους τους μεγαλοοφειλέτες – είτε είναι επώνυμοι είτε όχι. Και το μήνυμα δεν στάλθηκε μόνο με τον Μπόμπολα. Έχουν ήδη ενημερωθεί και άλλοι… συνάδελφοί του με μακρύ χέρι (για πίεση προς την κάθε εξουσία έχουν τα… Μέσα – εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνα), και έτσι έχουν μεγάλες επιχειρηματικές σχέσεις με το Δημόσιο και κάνουν χρυσές δουλειές… Κι αν κάνουν το λάθος και δεν πάνε στην Εφορία να πληρώσουν τα χρέη τους, θα δουν μπροστά τους τις χειροπέδες.
Πρώτος στη λίστα, σύμφωνα με καλές πληροφορίες, είναι πολύ γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας, με σημαντική και επιτυχημένη δράση σε διάφορους τομείς, ο οποίος μετέχει και σε κανάλι και λέγεται ότι έχει… εκκρεμότητες με την Εφορία. Και μέσα στις επόμενες μέρες, ο… χωροφύλακας λέγεται ότι θα του κτυπήσει την πόρτα.
Και μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται η σειρά μεγαλοεπιχειρηματία με offshore εταιρεία και δύο τεράστια ακίνητα, με διαπιστευμένη φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 30.000.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.