# #

6 Μαΐ 2015

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι η μεγαλύτερη – και ίσως τελευταία - φάρσα του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.Πάντως, τον σιχαίνονται όλοι, εκτός από τα καθυστερημένα που τον ψήφισαν

Τί Σταύρο κουβαλάω με ρωτάνε οι φίλοι..

                                            Φώτο του Jo Di στον πιτσιρίκο

Τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε καλεσμένο στην εβδομαδιαία εκπομπή του ο Νίκος Χατζηνικολάου, με αποτέλεσμα το στούντιο του Ενικού να αποδειχτεί πολύ μικρό για να χωρέσει δύο δημοσιογράφους του δικού τους βεληνεκούς.

Βέβαια, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν είναι πια δημοσιογράφος, αφού ομολόγησε ότι εγκατέλειψε τη σιγουριά της δημοσιογραφίας για να ασχοληθεί με την πολιτική, οπότε όλα τα ανασφάλιστα παιδάκια που κάνουν ρεπορτάζ για τα κανάλια και τις εφημερίδες σχεδόν αμισθί και δε ξέρουν τί τους ξημερώνει, κόντεψαν να πέσουν κάτω από τα γέλια.

Από την άλλη, ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν ένιωσε καμιά ανάγκη ως δημοσιογράφος να αντιδράσει στη μαλακία που πέταξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, γιατί πολύ απλά ...
αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: 
προπαγάνδα υπέρ του εκάστοτε αφεντικού σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτό εννοούν ότι μιλάνε για σιγουριά. Το ότι αυτό δε λέγεται καν δημοσιογραφία ούτε που τους έχει περάσει ποτέ από το μυαλό.

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι η διαδρομή του είναι μια διαδρομή σύγκρουσης με όλα τα κακώς κείμενα της χώρας κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού το να παίρνεις 23 χιλιάρικα για κάθε εκπομπή στην ΕΡΤ παριστάνοντας τον δημοσιογράφο αποτελεί μια βαθιά επαναστατική πράξη απέναντι στο άσχημο Κράτος που μας ρουφάει το αίμα με το καλαμάκι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν είχε σκοπό να γίνει πρωθυπουργός, υπουργός ή ακόμα και βουλευτής, μέχρι τη στιγμή που του το ζήτησε ο Μπόμπολας, ενώ πρόσθεσε ότι θα συμμετείχε στην κυβέρνηση αλλά υπό πολύ συγκεκριμένους όρους, τους οποίους θα αποκαλύψει μαζί με την πολύ συγκεκριμένη πρόταση του Ποταμιού που περιμένουμε από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η Ελλάδα είναι μια γεωπολιτική μπουτίκ που ξοδεύει 180.000 ευρώ για κάθε Έλληνα γιατρό που μεταναστεύει, οπότε πρότεινε να γίνουμε Λετονία που έχει πάνω από 40% μετανάστευση αλλά και χιλιάδες καινοτόμες επιχειρήσεις για τις γάτες και τους σκύλους που μένουν πίσω.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν έχουμε πια ούτε το 12άρι της Κύπρου και πρότεινε να στείλουμε στη Μέρκελ τον Μιχάλη Ρακιντζή που θα της τραγουδήσει το S.A.G.A.P.O., ώστε να καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση και να μας δώσει κανά ψιλό.

Δεν υπάρχουν και πολλά περισσότερα πράγματα να πούμε για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Πρόκειται για μοναδική περίπτωση πολιτικού αρχηγού στην ιστορία της Ελλάδας.

Μπορεί να μιλάει για ώρες χωρίς να λέει απολύτως τίποτα και να κολλάει άσχετες λέξεις τη μία δίπλα στην άλλη, ενώ χθες του πήρε 3 ώρες για να μας πει ότι είναι υπέρ των μειώσεων μισθών και συντάξεων.

«Οι μισθοί πρέπει να έχουν σχέση με την ανάπτυξη» - οπότε βολευτείτε με τα 300 ευρώ που μου θέλετε και περισσότερα -, «το Ποτάμι είναι κεντρώο κόμμα» - καλά αυτός δεν έλεγε ότι δεν υπάρχει Δεξιά και Αριστερά, πού διάολο βρέθηκε το Κέντρο; - και «το Ποτάμι είναι μεταμνημονιακό κόμμα» είναι μόνο μερικές από τις μπαρούφες που πέταξε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι η μεγαλύτερη – και ίσως τελευταία - φάρσα του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος της Ελλάδας. 

Έχει καταφέρει να μπερδέψει τους πάντες. Οι αριστεροί τον θεωρούν δεκανίκι των δεξιών και οι δεξιοί λένε ότι κλείνει το μάτι στους αριστερούς. 

Πάντως, τον σιχαίνονται όλοι, εκτός από τα καθυστερημένα που τον ψήφισαν.

Όποιος κοιτάζει πιο προσεκτικά μπορεί να καταλάβει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης εκπροσωπεί μια ακροδεξιά πολύ πιο ύπουλη από την ακροδεξιά των χρυσαυγιτών και σίγουρα των ΑΝΕΛ, του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη.

Οι newspeak ορολογίες, οι κενές περιεχομένου αμπελοφιλοσοφίες και τα σκόρπια ευφυολογήματα που τσαμπουνάει, όπως πολύ εύστοχα έγραψε ένα φίλος, διαμορφώνουν έναν νέου τύπου φασισμό και ρατσισμό.

Βέβαια, εγώ είχα προειδοποιήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή για αυτό το επικίνδυνο μόρφωμα που λέγεται Ποτάμι και τις παγίδες που κρύβει για όποιον κάνει το λάθος να ασχοληθεί μαζί του.



by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Κάτι άλλο που είχα προβλέψει είναι ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές το Ποτάμι θα έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Ελπίζω να πέσω μέσα και σε αυτό.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.