# #

3 Μαΐ 2015

Ένα ανθρωπάκι....

11
Το ανθρωπάκι στην πολιτική είναι, συνήθως, ένα κυνικό υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος. Ψυχρό, αλαζονικό και κενό συναισθημάτων, υπονομεύει, παγιδεύει και συκοφαντεί για να πετύχει τον σκοπό του. Στους διαδρόμους των Βρυξελλών,
ακούει στο όνομα Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Το ανθρωπάκι με απειλεί, δηλώνει, ότι υπάρχει στην ευρωζώνη «plan B» για την Ελλάδα. Ειρωνεύεται την κυβέρνηση μου, πρέπει, λέει, να αφιερώνει λιγότερο χρόνο σε συνεντεύξεις και περισσότερο για να αποφύγει την άβυσσο. Ο «Γερούν γερά με τσαμπουκά», όπως έγραφε στο twitter ένα στέλεχος του Ποταμιού, διατυμπανίζει ότι η χώρα μου έπαιξε και έχασε στη διαπραγμάτευση, υποστηρίζει ότι αυτός ζήτησε τη νέα ομάδα που συγκρότησε το Μαξίμου.
Το ανθρωπάκι επιχειρεί να με τρομοκρατήσει, εδώ και πολύ καιρό, αλλά τις τελευταίες ημέρες, κυριολεκτικά ξεσάλωσε. Δεν είναι, φυσικά, τυχαίο, όπως τίποτα, άλλωστε, στην πολιτική. Ο «προϊστάμενος» του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του έχει αναθέσει τον ρόλο του αδίστακτου κακού, καθώς ο ίδιος έχει οπισθοχωρήσει, λόγω των επαφών Τσίπρα-Μέρκελ. Ο Ντάισελμπλουμ δέχτηκε με χαρά να παραστήσει τον ψευτόμαγκα, ελπίζει ότι θα ανταμειφθεί με την ανανέωση της θητείας του, ως επικεφαλής του Eurogroup, που λήγει τον Ιούλιο.
Το ανθρωπάκι δεν ξεχνά ότι, χάρη στη γερμανική υποστήριξη, αναρριχήθηκε σε αυτή τη νευραλγική θέση με τρεις μήνες, μόνο, υπουργικής πείρας, παρότι είναι άσχετος στα οικονομικά και ειδήμων στη χρηματοδότηση των αγελάδων. Με ένα ανυπόληπτο πτυχίο αγροτικής οικονομίας στην τσέπη, έγινε ρεζίλι όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν πήρε ποτέ το μεταπτυχιακό που είχε βάλει στο βιογραφικό του. Τώρα, καλείται και για εξηγήσεις από το ολλανδικό κοινοβούλιο γιατί ενέκρινε, στα μουλωχτά, αυξήσεις 100.000 ευρώ, το 2014, στα μέλη του Δ.Σ της Τράπεζας ABN Amro, που «διασώθηκε» με λεφτά των φορολογούμενων. Για τους υπαλλήλους, όμως, ίσχυσαν απολύσεις και «πάγωμα» μισθών.
Το ανθρωπάκι δεν με χωνεύει, γιατί πριν τρεις μήνες οι συμπολίτες μου ψήφισαν και έβγαλαν κυβέρνηση κάποιους που μιλάνε για τέλος της λιτότητας, ανθρωπιστική κρίση και εργασιακά δικαιώματα. Πιο πολύ απ΄όλους, μισεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, μόλις τον βλέπει ξινίζει το πρόσωπό του. Η δική του καριέρα, πριν γίνει βουλευτής, περιοριζόταν σε συμβουλευτικές και βοηθητικές θέσεις στα γραφεία άλλων βουλευτών και υπουργών, σε τομείς, πάντα, άσχετους περί τα οικονομικά.
Το ανθρωπάκι δεν έχει άλλη επιλογή, ο εκβιασμός, οι προσβολές, είναι μονόδρομος. Άλλωστε, αυτά είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί το σινάφι του όταν δεν διαθέτει ουσιαστικά επιχειρήματα σε μια πολιτική αντιπαράθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.