# #

4 Μαΐ 2015

ΠΙΕΡΙΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ....Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.
   Τα οικονομικά στοιχεία και οι δυνατότητες στήριξης των λειτουργικών αναγκών του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015.

   Για την πληρέστερη ανάλυση των οικονομικών δεδομένων, τους τρόπους και τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε το Φεστιβάλ Ολύμπου να είναι βιώσιμο, ενημερώθηκαν τα μέλη της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο., από τους οικονομολόγους Οδυσσέα Μανωλόπουλο και Κλεοπάτρα Μαρινοπούλου, που με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

   « Η γενικότερη οικονομική κρίση που πλήττει την Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια σαφώς επηρεάζει και τη λειτουργία του Φεστιβάλ Ολύμπου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις ..
επιλογές μας, χωρίς βέβαια να μειώνεται η ποιότητα των εκδηλώσεων. Η παρουσία των δύο οικονομολόγων που αποτελούν μέλη της οικογένειας μας, θα μας βοηθήσει και τους ευχαριστούμε για αυτό, στο να διαμορφώσουμε τις απαιτούμενες κινήσεις ώστε να φέρουμε το ποθητό αποτέλεσμα, δηλαδή τη μείωση του κόστους και την αύξηση των εσόδων.», τόνισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος.

   Ο κ. Μανωλόπουλος, πρότεινε: «Για να ορθοποδήσει το Φεστιβάλ πρέπει να έρθουν χορηγίες. Είναι πολύ σημαντικό να πάμε σε μια χρονιά ισοσκελισμένη. Πλέον επιβάλλεται να μην παρουσιάζουμε ζημίες, αλλά και σταδιακά να αποπληρωθούν και τα παλαιότερα χρέη. Επίσης για τη διαφάνεια του θεσμού, οι συναλλαγές να διεκπεραιώνονται μέσω των Τραπεζών.»

   Από την πλευρά της η κ. Μαρινοπούλου, επισήμανε: «Χρειάζεται και επιβάλλεται μεγάλη προσοχή στα έξοδα. Απαρέγκλιτα, όπως το επισημάναμε και παλαιότερα, όλες οι συναλλαγές να διακινούνται με τα απαραίτητα εντάλματα εισπράξεων και πληρωμών. Οι φορολογικές κατευθύνσεις είναι δεδομένες και με αυτές θα βαδίσουμε, όπως το πράττουμε χρόνια τώρα.»

   Στη συνέχεια οι δύο οικονομολόγοι ανέλυσαν και επεξήγησαν τα οικονομικά στοιχεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και απάντησαν στα υποβληθέντα ερωτήματα.

   Προτάθηκε και θα εφαρμοσθεί φέτος για πρώτη φορά, η οικονομική κάρτα διαρκείας για τις θεατρικές παραστάσεις.

   Ο ταμίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γιώργος Σαμαλής παρουσίασε σχέδιο προϋπολογισμού, που θα είναι ολοκληρωμένο μετά την τελική διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου το οποίο θα ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου 2015.


   Παρόντες επίσης στη συνεδρίαση, ο αντιπρόεδρος Πλάτων Τασχουνίδης και τα μέλη Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάιδω Παπαχατζή, Απόστολος Τζόβας και Περικλής Χατζηγιάννης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.