# #

9 Απρ 2014

Η Κατερίνη ζει μεγάλες μέρες, που θυμίζουν...Ιράν.

20.000€ για την ενθρόνιση Μητροπολίτη (10.000 για το γεύμα)
Εν όψει εκλογών, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης αποφάσισε να τιμήσει τον νέο Μητροπολίτη, σπαταλώντας 20.000€ για μία μεγαλοπρεπή εκκλησιαστική φιέστα, πληρωμένη εξ ολοκλήρου από τους δημότες
Την ώρα που τα κονδύλια προς τους δήμους της χώρας συρρικνώνονται δραματικά, τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια εξακολουθούν να σπαταλούν τις εισφορές των πολιτών με τον ίδιο τρόπο, που συνήθιζαν εδώ και χρόνια.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ο δήμος της Κατερίνης που στις 29 Μαρτίου αναλαμβάνει τον λογαριασμό για την ενθρόνηση του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης, Γιώργο Χρυσοστόμου.

Η κεντρική τελετή ενθρόνισής του πραγματοποιείται παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, καθώς και Αρχιερέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτή η τελετή όμως δεν είναι η μόνη....

Μέσα σε μία εβδομάδα, ο μητροπολίτης ενθρονίστηκε τουλάχιστον τρεις φορές και μάλιστα όπως διαβάζουμε στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων ΔΟΓΜΑ κάθε φορά εμφανιζόταν με καινούριο φρεσκοραμμένο (σ.σ. μερικών χιλιάδων ευρώ) άμφιο.

Η Κατερίνη ζει μεγάλες μέρες, που θυμίζουν...Ιράν. 

Τις προηγούμες ημέρες (στις 11/3), το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε αποφασίσει να τιμήσει τον νέο Μητροπολίτη, καλύπτωντας δαπάνες ύψους 20.000 ευρώ με ΦΠΑ για την κεντρική τελετή ενθρόνισής του, «επειδή πρόκειται για ένα σημαντικό πνευματικό και ιστορικό γεγονός για την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή».

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, όπως διαβάζουμε στην απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, η παραπάνω προβλεπόμενη δαπάνη αναλύεται ως εξής:
  • Μίσθωση ηχητικής εγκατάστασης: 500,00 € με Φ.Π.Α.
  • Προμήθεια γεύματος: 10.000,00 € με Φ.Π.Α. , με απευθείας ανάθεση
  • Προμήθεια αναμνηστικών δώρων 3.099,60 € με Φ.Π.Α.: που μεταφράζεται σε σταυρό που δώθηκε δώρο στον Μητροπολίτη
  • Φιλοξενία-διαμονή σε ξενοδοχείο 3.025,00 € με Φ.Π.Α.
  • Απρόβλεπτες δαπάνες: 3.375,40 €
Τα ποσά, που αποφασίζει να διαθέσει ο Δήμος προκαλούν. Αν, μάλιστα, συγκρίνουμε τα έξοδα με τα αντίστοιχα της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Ζακύνθου το 2011 (6.975€), βλέπουμε πως άλλοι αρχιερείς μας έχουν βγει αρκέτα φθηνότεροι...

Στην περίπτωση του Μητροπολίτη Κατερίνης, όμως, δεν χωράνε τσιγκουνιές. Μόνο το catering για την δεξίωσή προς τιμήν του, ξεπερνά το συνολικό κόστος της τελετής ενθρόνισης του Μητροπολίτη Ζακύνθου.

Άλλη απόφαση που εντοπίσαμε στην Διαύγεια για τον ίδιο νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη δείχνει τα ακριβά του γούστα και στα ράσα: Συγκεκριμένα, άμφια του Μητροπολίτη κόστισαν 1.360€, την ώρα που αντίστοιχη εμφάνιση του Μητροπολίτη Πρεβέζης είχε κοστίζει το 2012, 922

Όταν το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, Δόγμα, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ: Επί μία εβδόμαδα ενθρονίζουν τον ίδιο μητροπολίτη», τι άλλο χρειάζεται να πούμε;

Καλη θητεία στο Μητροπολίτη και καλά αποτελέσματα στους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.