# #

10 Απρ 2014

Ιδιωτική ασφάλιση μαθητών… Ώρα για «μπίζνες»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1
— Η ανακοίνωση
  — Ορισμένοι επιτήδειοι μέσα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, για τους όρους ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, σκαρφίστηκαν μια κερδοφόρα επιχείρηση: 

 Ιδιωτική ασφάλιση μαθητών…

— Σε μια περίοδο με εκτοξευμένη την Ανεργία, ως συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης, με χιλιάδες οικογένειες ανασφάλιστες, θέλησε η ιδιωτική πρωτοβουλία με το απαραίτητο φιλανθρωπικό προσωπείο να ..
εκμεταλλευτεί  αυτό το γεγονός.
  — Στο 1ο Δ.Σ. και στο 1ο & 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Αλικαρνασσού με όχημα τον Σύλλογο Γονέων πλάσαραν τις ιδιωτικές ασφαλίσεις σε μαθητές, μόνο για τις ώρες και τις μέρες του σχολείου ή «για εκδρομές, εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες που γίνονται κάτω από την επίβλεψη της διεύθυνσης του σχολείου» όπως αναφέρει ο σχετικός «πίνακας παροχών» που μοιράστηκε στο σχολείο…
— Καμιά δουλειά δεν έχει η επιχειρηματική δράση στα Δημόσια σχολεία.
— Κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται, για τα κέρδη του, τα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές της Ε.Ε. της κυβέρνησης – ΔΝΤ – κεφαλαίου.
  — Αναγκαστικά προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα που πρέπει να μας προβληματίσουν.
Ήταν ενημερωμένοι οι Σύλλογοι Διδασκόντων για αυτή την εξέλιξη;
Πώς προχώρησε αυτή η δραστηριότητα όταν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων στις 20/11/13 καταψηφίστηκε;
Ποια ήταν η αιτιολόγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων να εφαρμόσουν, κατά πλειοψηφία, μια απόφαση η οποία είχε καταψηφιστεί στη Γενική τους Συνέλευση;
Το ποιο σημαντικό ερώτημα είναι το εξής: Έχουν συνειδητοποιηθεί οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης για το ίδιο το σχολείο; Για τους μαθητές; Για τους γονείς; Για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου;
Πώς γίνεται μια ασφαλιστική εταιρεία να αλωνίζει κατά αυτό τον τρόπο τα Δημόσια Σχολεία;  Επειδή δεν είναι κοινωφελής οργανισμός, η κάθε ασφαλιστική ή μη εταιρεία, πώς γίνεται να μην κατανοείται; Πως ακόμα και στην καταβολή της αποζημίωσης θα κινηθεί δικαστικά ώστε να πραγματοποιηθεί έρευνα για τα αίτια του οποιουδήποτε ατυχήματος. Ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος και να διεκδικήσουν ακόμα και τα λεφτά της αποζημίωσης από αυτούς που είχαν την ευθύνη.
Δηλαδή ποιους;
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ  — Τον δάσκαλο της τάξης ή τους εκπαιδευτικούς που εφημερεύουν…
Ξέρουμε πλέον, πως με το «νέο πειθαρχικό» τι θα σημάνει για τον εκπαιδευτικό του Δημόσιου Σχολείου, μια δικαστική προσφυγή ακόμα και απλής αστικής ευθύνης…     Διαθεσιμότητα…
Ποια μέτρα, προστασίας των συναδέλφων, πήραν οι εκπρόσωποι, που κοσμούσαν το ψηφοδέλτιο, της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών (ΕΚΕ) που, σημειωτέον, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου και ο άλλος Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και ανήκουν σε αυτό το Σύλλογο Διδασκόντων;
Ποια είναι αλήθεια τα αντανακλαστικά της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών (ΕΚΕ) όταν περνοδιαβαίνει μια εταιρεία τις πύλες του Δημόσιου Σχολείου; Πόσο μάλλον σε μια τέτοιου είδους εισβολή, που μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με ολέθριες επιπτώσεις και όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς.
Σημασία έχει πώς αντιλαμβάνεσαι τη λειτουργία σου στο Δημόσιο Σχολείο αλλά και στις γενικότερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Εφόσον βλέπεις ένα πρόβλημα, πρέπει να σκεφτείς ποιο δρόμο απαιτείται να επιλέξεις ώστε να βελτιώσεις και να αντιμετωπίσεις ριζικά την αιτία που το γεννά.
Αυτός ο δρόμος δεν είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία για να  καλυφθεί το τεράστιο ποσοστό των ανασφάλιστων. Πόσο μάλλον για να καλυφθεί η ανάγκη για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κυρίως της πρωτοβάθμιας υγειονομικής πρόληψης.  Χρειάζεται να διαλέξεις το δρόμο του αγώνα και της ταξικής αλληλεγγύης, να απαιτήσεις: Άμεση υγειονομική Πρόληψη και Περίθαλψη για όλους.   
Απαιτείται να ορθωθεί ένα τείχος στην εξαθλίωση και ένα ορμητικό ποτάμι για να κατακτήσει ένα Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν σύστημα Υγείας. Χωρίς καμια παράλληλη ιδιωτική δραστηριότητα σε ένα τόσο αναγκαίο κοινωνικό αγαθό όπως είναι η Υγεία αλλά και η Παιδεία.
Αυτό που προέχει είναι να δώσεις το χέρι ως ίσος προς ίσο και να σηκώσεις όποιον το έχει ανάγκη πολλαπλασιάζοντας τους φυσικούς σου συμμάχους, να δημιουργήσεις μια Κοινωνική, μια Λαϊκή Συμμαχία που θα λύνει τα ζητήματα του σήμερα, βάζοντας πλώρη για την τελική λύση. Που δεν μπορεί να είναι άλλη από το να γίνει κυρίαρχος στον πλούτο που παράγει, για να καλύψει τις διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

   — Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου για την “Ιδιωτική ασφάλιση μαθητών”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.