# #

11 Απρ 2014

Σχολείο ζήτησε υπεύθυνη δήλωση νηστείας για τους μαθητές του - δείτε το έγγραφο



Με μια μάλλον πρωτότυπη, σίγουρα όμως παράλογη και βγαλμένη από το παρελθόν, διαδικασία πραγματοποιήθηκε φέτος η θεία κοινωνία για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου του χωριού..
Κεντρί του Δήμου της Ιεράπετρας στην Κρήτη.
Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στο Ράδιο Λασίθι 92,3 το οποίο αποκαλύπτει το σχετικό θέμα, τα παιδιά τους μετέφεραν στο σπίτι έγγραφο που τους δόθηκε από το σχολείο το οποίο καλείται ο κηδεμόνας να υπογράψει. Πρόκειται ουσιαστικά για υπεύθυνη δήλωση η οποία αναφέρει ότι ο μαθητής έχει προετοιμαστεί για να μεταλάβει λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
Το κωμικό-τραγικό γεγονός το οποίο δεν έχει καταγραφεί σε άλλο σχολείο, πραγματικά γεννά ένα σωρό από ερωτηματικά για την λειτουργία των θεσμών και των προσώπων που τα στελεχώνουν.
Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, δήλωσε στο Ράδιο Λασίθι πως δεν εχει ζητηθεί τέτοιο χαρτί απο την πλευρά της Εκκλησίας, ενώ καμιά απάντηση δεν δόθηκε από τη διεύθυνηση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Κουγιουμτζάκης από την πλευρά του, δικαιολόγησε το γεγονός σαν μη προκλητικό και φυσικό και ανακοίνωσε ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη δήλωση του γονέα, τα παιδιά θα μεταλάβουν.
Δείτε το έγγραφο που απέστειλε το σχολείο στους γονείς 
dilosi_0.jpg
http://www.koutipandoras.gr/

1 σχόλιο:

  1. Και τί ενδιαφέρει το σχολείο εάν κοινωνήσουν ή όχι οι μαθητές του;
    Χριστιανοί μουλάδες το διευθύνουν;
    Αυτό το θέμα αφορά μόνον τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.