# #

1 Απρ 2013

Δήμευση μισθών και του εφάπαξ των συνταξιούχων έναντι χρεών προς το Δημόσιο



H αρπαγή μισθών και συντάξεων για πληρωμή παράλογων και δυσανάλογων φόρων ξεκινάει.
"Δήμευση" του εφάπαξ των συνταξιούχων που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο, ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, τις προσεχείς ημέρες, ο Γ.Γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης, θα στείλει επιστολές στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, με τις οποίες θα τους ζητηθεί να παρακρατούν, από τώρα και στο εξής, το ποσό των οφειλών από το εφάπαξ των συνταξιούχων του δημοσίου, των...
τραπεζών κ.λ.π. Επίσης πρόκειται να ζητηθεί άμεσα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, να παρακρατεί μισθούς δημοσίων υπαλλήλων έναντι χρεών. Παράλληλα, υπάρχει σχεδιασμός για παρακράτηση μισθών υπαλλήλων και από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, για λογαριασμό του δημοσίου.
Βάσει της νομοθεσίας, ο συμψηφισμός των ποσών των εφάπαξ με οφειλές προς το δημόσιο ισχύει και το ελληνικό δημόσιο έχει το δικαίωμα να παρακρατεί εώς και το 50% του εφάπαξ έναντι των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η σχετική ρύθμιση είχε παγώσει όμως τώρα φαίνεται πως ενεργοποιείται ξανά, με πρωτοβουλία των Γ.Γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρη. Ήδη αναζητείται ο μηχανισμός για την διασταύρωση στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ με την βάση δεδομένων για τους οφειλέτες του δημοσίου.
Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμη και για μικρές οφειλές, κάτω των 300 ευρώ. Η διαδικασία προβλέπει την έκδοση κατασχετηρίων εγγράφων και την αποστολή τους σε "τρίτους", ακόμη και σε εργοδότες, ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.