# #

1 Απρ 2013

Το βιβλιοπωλείο της Εστίας στη Σόλωνος θα γίνει ... σουβλατζίδικο






Σοκ έχει προκαλέσει στη χώρα μας το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου της Εστίας, ενώ εκφράζονται φόβοι πως θα κλείσει και η εφημερίδα. Χιλιάδες Έλληνες εξέφρασαν τον πόνο τους για το λουκέτο στο ιστορικό βιβλιοπωλείο, ακούγοντας μαζικά τραγούδια του Παντελίδη και της Πάολας. 

Το λουκέτο στο βιβλιοπωλείο της Εστίας είναι η πιο τρανή απόδειξη της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, αφού είναι γνωστό πως ο Έλληνας μπορεί να στερηθεί το ψωμί αλλά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ...
βιβλίο. Από τον χώρο της Εστίας πέρασε όλη η ελληνική διανόηση και ιδιαίτερα αυτοί που αποθέωναν τις εκάστοτε κυβερνήσεις. 

Οι συγγραφείς έδιναν ραντεβού στο βιβλιοπωλείο της Εστίας για να συζητήσουν αλλά, κυρίως, για να πετύχουν κανένα βιβλιολάγνο γκομενάκι και να το πάνε στο σπίτι τους για να του δείξουν τη βιβλιοθήκη τους. Βέβαια, όλοι θεωρούσαν το βιβλιοπωλείο της Εστίας περισσότερο ναό και λιγότερο βιβλιοπωλείο, αλλά ξεχνούσαν να ρίξουν κάτι στο παγκάρι, με αποτέλεσμα να φαλιρίσει. 

Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια, η Εστία θύμιζε μαυσωλείο και τα δεκάδες νέα και όμορφα βιβλιοπωλεία που άνοιξαν στο κέντρο της Αθήνας –και όλοι ξεχνούν να αναφέρουν- της έκλεψαν την πελατεία, και αυτό ήταν απόλυτα λογικό. 

Διαβάζοντας όλες αυτές τις ανοησίες που γράφονται για την Εστία, σκέφτομαι πως οι άνθρωποι δεν πενθούν για το βιβλιοπωλείο αλλά για τα νιάτα τους που έφυγαν και δεν γυρίζουν πια. Όλα έχουν μια μια αρχή κι ένα τέλος. 

Το βιβλιοπωλείο της Εστίας στη Σόλωνος θα γίνει σουβλατζίδικο, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και sex shop για να συνεχιστούν οι πνευματικές δονήσεις. Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Εστίας δεν έκλεισε και εκεί θα βρείτε όλα αυτά τα ωραία βιβλία που πρέπει να έχει διαβάσει ένας άνθρωπος για να μην είναι εντελώς γκάου. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.