# #

3 Απρ 2013

Ποιοί γνώριζαν για το “κούρεμα”; Λεπτομέρειες με πολύ μεγάλη σημασία…



AnastasiadisBaroso01
Ερώτηση Ι: Είναι αλήθεια ότι στη διαπραγμάτευση πριν τη συνεδρίαση του πρώτου Eurogroup, αλλά και στη κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, μαζί με τον κ. Μιχάλη Σαρρή, τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, βρισκόταν και αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, που έχει στενότατη συγγενική σχέση με ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΙ: Και εάν έχουν έτσι τα πράγματα… Ο εν λόγω κύριος, που εργάστηκε για τρεις υπουργούς Οικονομικών, και τον κράτησε για ένα διάστημα και ο κ. Σαρρής, δεν θα ήταν σε συνεχή επαφή με το ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου; Αρα, ο τελευταίος δεν θα είχε και “εσωτερική πληροφόρηση”, με ότι αυτό σημαίνει; Μου λένε ότι στην κυπριακή αποστολή στο Eurogroup υπήρχε και ένας υπηρεσιακός παράγοντας, που έχει στενή σχέση με τη Λαϊκή… Ωραίες διαπραγματευτικές ομάδες σχημάτισαν… Και ο νυν και ο πρώην… (Μόλις έχουμε τα ονόματα θα τα δημοσιεύσουμε).
ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΙΙ: Εδιωξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τη διαπραγματευτική ομάδα εμπειρογνώμονα; Και εάν ναι… Γιατί;
Βεβαίως, το μέγα θέμα παραμένει η περίπτωση του κ. Λούτσιου, συμπέθερου του Προέδρου της Κύπρου… Σε άλλες χώρες, θα επροκαλείτο σεισμός. Στην Κύπρο διαφαίνεται μία τάση να το ξεχάσουμε… ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ. Ακούω κουβέντες του στύλ “έκανε ένα λάθος ο άνθρωπος” και ανησυχώ....

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των μελών της κυπριακής αποστολής. Επίσης, η τριμελής Ερευνητική Επιτροπή για τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικονομική κρίση, ΠΡΕΠΕΙ να ερευνήσει και αυτή την πτυχή. Αλλωστε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε να αρχίσει η έρευνα από τον ιδιο και αυτό τον τιμά. Φτάνει να μην τεθούν εμπόδια από το κράτος και τις υπηρεσίες του. Το θέμα του ποιοί γνώριζαν για το “κούρεμα” είναι σοβαρότατο. Και πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις. Ιδιαίτερα από τον κ. Αναστασιάδη.
Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι η έρευνα είναι το ελάχιστο που οφείλει το κράτος προς τους πολίτες, και πρόσθεσε ότι τις συνέπειες της κρίσης, η οποία οφείλεται σε εξωγενείς, αλλά και ενδογενείς παράγοντες, καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες και δικαίως αξιώνουν τιμωρία των ενόχων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι μία σειρά πράξεων ή παραλείψεων προσώπων εντεταλμένων στη διαχείριση της οικονομίας ή του τραπεζικού συστήματος, οδήγησαν στα πρόθυρα χρεοκοπίας τη χώρα, στη διάλυση της μίας τράπεζας και στην απώλεια δισεκατομμυρίων από την απομείωση των καταθέσεων στην άλλη. Εκτίμησε επίσης ότι η Ερευνητική Επιτροπή θα φέρει εις πέρας την αποστολή της για να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα.
Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν ότι πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος μετέφεραν κεφάλαια στο εξωτερικό παραμονές της απόφασης του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να εξετάσουν κατά προτεραιότητα τα όσα άμεσα ή έμμεσα αποδίδονται στον ίδιο σε ό,τι αφορά τους εξ αγχιστείας συγγενείς του και να επεκτείνουν την έρευνα και στις συναλλαγές του δικηγορικού του γραφείου. ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει ο λαός εάν ανάμεσα στους πελάτες του δικηγορικού γραφείου του Προέδρου υπήρχαν και Ρώσοι ολιγάρχες.
Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε επίσης από την τριμελή Επιτροπή σε περίπτωση που διαπιστώνει ποινικά αδικήματα να αποστέλλει σημειώματα στο Γενικό Εισαγγελέα, ώστε στην έρευνα να εμπλέκεται και η Αστυνομία.
Την Ερευνητική Επιτροπή απαρτίζουν οι τρεις πρώην δικαστές Γεώργιος Πικής, Γιαννάκης Κωνσταντινίδης και Παναγιώτης Καλλής. Η Επιτροπή θα πλαισιώνεται και από ομάδα εμπειρογνωμόνων.  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Πικής ανέφερε ότι θα επιτελέσουν το καθήκον τους στο ακέραιο. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι απλώς ένα λάθος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας το κούρεμα που δέχθηκε και μας έφερε ξημερώματα.Ο τέως Πρέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μας έφερε την τρόϊκα και ο νυν Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μας έφερε το κούρεμα. Πόση αδικία έχουν κάνει στον Κυπριακό Ελληνισμό; Πόσες οικογένειες έχουν χάσει την γη κάτω από τα πόδια τους; ΄Εχουν φέρει την ζωή των Ελληνοκυρπίων ανάποδα. Μαύρα χάλια έχει γίνει η ζωή με το κούρεμα και δεν ξέρουμε τι θα μας έλθει ακόμα. Τα λεφτά που όπως λεν έβγαλε ο συπένθερος του Προέδρου, είναι και λεφτά του γιού του άρα και λεφτά της κόρης του Προέδρου Αναστασιάδη. Καλά κάνουν εάν είναι αλήθεια να τους κάνουν κατάσχεση των μετρητών και της περιουσίας τους όλης όσης υπάρχει στην Κύπρο, γιατί προσπάθησαν να φανούν έξυπνη και νομίζουν ότι ο απλοί πολίτες είναι βλάκες. ΄Οχι δεν είμαστε βλάκες και απαιτούμε να διωχθούν ποινικά όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό γιατί κάποιοι τους ενημέρωσαν, αλλά και αυτοί που τους ενημέρωσαν πρέπει να διωχθούν και θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους. Δεν είναι παράκληση αλλά ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΎ ΛΑΟΥ. Πρέπει να διωχθούν ποινικά και να επιβλιθούν παραδιγματικές τιμωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.