# #

6 Απρ 2013

Το καθήκον για την αποτροπή ενός πολέμου στην Κορέα


Πριν από λίγες ημέρες μίλησα για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Η ευφυής ζωή προέκυψε στον πλανήτη μας εδώ και περίπου 200.000 χρόνια, εκτός και αν προκύψουν νέα ευρήματα που δείχνουν το αντίθετο.

Μην συγχέετε την ύπαρξη νοήμον ζωής, με την ύπαρξη της ζωής, από τις στοιχειώδεις μορφές στο ηλιακό μας σύστημα που προέκυψαν πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός τρόπων ζωής. Στο εκλεπτυσμένο έργο τους οι πιο εξέχοντες επιστήμονες στον κόσμο συνέλαβαν την ιδέα να αναπαράγουν τους ήχους που ακολούθησαν το Μεγάλο Bang (την Θεωρία Δημιουργίας σύμπαντος), τη μεγάλη έκρηξη που έλαβε χώρα πριν από 13.700 περίπου εκατομμύρια χρόνια.

Αυτή η εισαγωγή θα ήταν πολύ μεγάλη, αν ήταν να εξηγήσει κανείς τη σοβαρότητα ενός γεγονότος τόσο απίστευτου και παράλογου, όπως είναι και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα στην κορεατική χερσόνησο, σε μια γεωγραφική περιοχή όπου σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε αυτό το σημείο από τα ...7 δισεκατομμύρια που κατοικούν τον πλανήτη σήμερα.

Αυτός είναι ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους πυρηνικού πολέμου μετά την κρίση Οκτωβρίου 1962, σχετικά με την Κούβα, πριν από 50 χρόνια.

Το 1950 ξέσπασε σε εκείνη την περιοχή του πλανήτη ένας πόλεμος που κόστισε εκατομμύρια ζωές. Ακόμα και μετά από πέντε χρόνια, αφού είχαν εκραγεί οι δύο ατομικές βόμβες στις ανυπεράσπιστες πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι που σκότωσαν μέσα σε λίγα λεπτά χιλιάδες ανθρώπους, προσβλήθηκαν με ακτινοβολία εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη.

Στην κορεατική χερσόνησο, ο στρατηγός Douglas MacArthur ήθελε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Βόρειας Κορέας. Πράγμα που ακόμη ο Harry Truman δεν επέτρεψε.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η Δημοκρατία της Κίνας, έχασε ένα εκατομμύριο γενναίους στρατιώτες στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν έναν εχθρικό στρατό που είχε εγκατασταθεί στα σύνορα της χώρας με την πατρίδα τους. Η ΕΣΣΔ, με τη σειρά της, παρείχε όπλα, αεροπορική υποστήριξη, οικονομική και τεχνολογική βοήθεια.

Είχα την τιμή να γνωρίσω τον Kim Il Sung, μια ιστορική προσωπικότητα, εξαιρετικά γενναία και επαναστατική.

Αν ο πόλεμος ξεσπάσει εκεί, άνθρωποι και από τις δύο πλευρές της χερσονήσου θα σφαγιαστούν τρομερά, χωρίς όφελος για κανέναν. Η Δημοκρατία της Κορέας ήταν πάντα φιλική με την Κούβα, όπως και η Κούβα ήταν και θα παραμείνει μαζί της.

Τώρα που απέδειξε την τεχνική και επιστημονική της πρόοδο, θα πρέπει να της υπενθυμίσουμε τα καθήκοντά της απέναντι στις χώρες που είναι οι μεγάλοι φίλοι της, και θα ήταν άδικο να ξεχνάμε ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα επηρέαζε περισσότερο από το 70% του πληθυσμού του πλανήτη.

Αν ξεσπάσει μια τέτοια σύγκρουση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα στη δεύτερη θητεία της θα ταφεί κάτω από έναν καταιγισμό από εικόνες που θα της προσδώσουν τον πιο απαίσιο χαρακτήρα σε όλη την αμερικανική ιστορία. Το καθήκον για αποτροπή αυτού του πολέμου είναι επίσης δικό της
και του αμερικανικού λαού.


Fidel Castro Ruz
4 Απριλίου, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.