# #

21 Απρ 2013

Δημεύουν καταθέσεις-Στέλνουν φυλακή όσους δεν μπορεί να ανταποκριθούν στην φοροληστεία (Βίντεο)


Είναι πρωτόγνωρο το ταξικό μίσος των εξουσιαστών του ελεεινού εξουσιαστικού τριδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου-Kουβέλη προς τα λαϊκά στρώματα. 

Κάνουν τα πάντα για να ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο λαό μας και αν αυτός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην φορολεηλασία, που τέτοια δεν έχει συναντήσει ούτε στην τουρκοκρατία είναι έτοιμοι να τον ρίξουν στα κάγκελα της φυλακής. 

Δείτε το βίντεο που... παραθέτουμε το οποίο βασίζεται σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Παρόν» το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Προοδεύουμε... 
Αποδεικνύεται πως όταν θέλει η κυβέρνηση κατεβάζει ιδέες, για να μαζέψει λεφτά, μόνο που τέτοιες ιδέες μπορούν να γίνουν μπούμερανγκ. Όπως αυτή που ήδη πήρε τη μορφή νομοσχεδίου, το οποίο είναι στη διαβούλευση και μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση. 

Σύμφωνα με αυτό το... καινοτόμο νομοσχέδιο, θα μπορεί το Δημόσιο, Οργανισμοί ακόμη και ιδιωτικού δικαίου, αλλά και δήμοι πριν καν υπάρξει καταδικαστική απόφαση, δηλαδή κριθεί ο κατηγορούμενος ότι είναι ένοχος, από το στάδιο της προανάκρισης με διάταξη του ανακριτή να μπει στον τραπεζικό λογαριασμό ακόμη «και του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης ή και του τρίτου» και να δεσμεύσει το ποσό που διεκδικεί.

Πρόκειται για πρωτοφανές μέτρο όπως υποστηρίζουν έγκριτοι νομικοί, που ανοίγει επικίνδυνες πόρτες και δημιουργεί μια ακόμη ανασφάλεια στον καταθέτη, που θα σκεφθεί, και μάλιστα και με το δίκιο του, ότι αύριο η εξουσία θα θεσπίσει κάποια άλλη διάταξη, με την οποία θα βάζει... νόμιμα χέρι στα λεφτά που έχει στην τράπεζα.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι κλίμα δημιουργείται και πλέον ο καταθέτης έχει έναν ακόμη λόγο να σκέφτεται αν θα πρέπει να αφήσει τους κόπους του μιας ζωής στην τράπεζα. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στο νομοσχέδιο δεν ξεκαθαρίζεται για ποια αδικήματα θα επιτρέπεται η δήμευση καταθέσεων. Όπως επίσης ποιος είναι ο λόγος, η αιτία που επιβάλλει αυτό το νέο νομοθέτημα και γιατί η υπάρχουσα νομοθεσία δεν καλύπτει τα αδικήματα, για τα οποία θεσπίζεται το μέτρο της δήμευσης. Το μόνο που αναφέρεται είναι ότι το μέτρο λαμβάνεται για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και προφανώς αφορά οφειλές από φόρους».

 Κι αυτά από ένα κράτος που έχει θεσπίσει νόμιμα την φοροδιαφυγή για τους καπιταλιστές και ετοιμάζεται να κλείσει φυλακή όσους με την πολιτική του χρεοκόπησε και φυσικά δεν μπορεί να ανταποκριθούν στην φορολεηλασία που του επιβάλει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.