# #

24 Απρ 2013

Μια μικρή ιστορία (για τον Αντώνη Σαμαρά).

Μια μικρή ιστορία (για τον Αντώνη Σαμαρά). Του Πιτσιρίκου

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Unfollow δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου για την Aegean Oil και τα ΕΛΠΕ. Από τότε, έχουν συμβεί τα εξής:

Την 1η Φεβρουαρίου, άτομο που συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης τηλεφώνησε στα γραφεία του Unfollow –από αριθμό καταχωρημένο στην Aegean Oil- και απείλησε τη ζωή του συντάκτη του άρθρου.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. Ο συντάκτης του Unfollow κατέθεσε μήνυση.

Στις 5 Φεβρουαρίου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ασφαλώς και είναι σε γνώση του κ. Σαμαρά ότι ο προσωπικός φίλος του και συνεργάτης του, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη ο οποίος κατηγορείται από τους συντάκτες του περιοδικού UNFOLLOW για απειλητικά τηλεφωνήματα με σκοπό τη φίμωση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Έως εδώ, τα πράγματα είναι γνωστά. Η υπόθεση όμως φαίνεται πως έχει και συνέχεια. Μήπως μπορεί ο Πρωθυπουργός να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται από τη διεκδίκηση του προς ιδιωτικοποίηση κερδοφόρου οργανισμού ΟΠΑΠ από εταιρεία συμφερόντων του κ. Μελισσανίδη και αν είναι νόμιμη και ηθική η διπλή ιδιότητα του κ. Φ. Κρανιδιώτη ως συμβούλου του πρωθυπουργού και ταυτοχρόνως δικηγόρου του κ. Μελισσανίδη; Η υπόθεση μυρίζει διαπλοκή».

Στις 7 Φεβρουαρίου, σε συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε τις απειλές κατά της ζωής του συντάκτη του Unfollow «πλημμέλημα της πλάκας».

Τα ελληνικά ΜΜΕ –με ελάχιστες εξαιρέσεις- αποσιώπησαν τις απειλές κατά της ζωής του συντάκτη του Unfollow αλλά δεν έκαναν το ίδιο τα ξένα ΜΜΕ.

Στο τεύχος Απριλίου του Unfollow –που βρίσκεται στα περίπτερα- υπάρχει ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της Aegean Power/Hellas Power, όπου βάσει των στοιχείων του ρεπορτάζ, το περιοδικό θέτει το ερώτημα:

«Γιατί τότε ο μοναδικός κατηγορούμενος είναι ο Βασίλης Μηλιώνης και όχι ο μέχρι τότε συνέταιρός του Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, ιδρυτή του ομίλου Aegean

Στις αρχές Απριλίου, δυο μήνες μετά το ρεπορτάζ του Unfollow για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέθεσε αγωγή κατά του συντάκτη του περιοδικού και ζητάει 500 χιλιάδες ευρώ.

Φυσικά, η δίκη της Aegean Oil για λαθρεμπόριο πετρελαίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος έχει αναβληθεί 8 φορές και έχει οριστεί νέα ημερομηνία για τις 30 Απριλίου.

Σήμερα, ο ΟΠΑΠ φαίνεται να καταλήγει στην Emma Delta, εταιρεία συμφερόντων Μελισσανίδη.

Δηλαδή, την ώρα που η ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή το ρεπορτάζ του UΝFOLLOW που κυκλοφορεί για την Aegean Power/Hellas Power, αναζητά τις πιθανές ευθύνες του γιου του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργου Μελισσανίδη, στο μεγάλο σκάνδαλο της Ενέργειας, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να του χαρίσει τον ΟΠΑΠ, έναντι πινακίου φακής.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως, παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει ερώτηση για το θέμα εδώ και 20 ημέρες (03/04/2013), η επιτροπή Ενέργειας της Βουλής δεν συνέρχεται.

Θα σας αφήσω να βγάλετε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

Για τους φίλους αναγνώστες που δεν αντιλαμβάνονται πού οφείλεται η επιθετικότητα του πρωθυπουργικού γραφείου, δημοσιογράφων που είναι στο payroll και άλλων λούμπεν στοιχείων εναντίον μου, να θυμίσω πως μπορεί να μην είναι δικά μου τα επίμαχα ρεπορτάζ αλλά συμμετέχω στο Unfollow και στις 5 Φεβρουαρίου του 2013, στο κείμενο «Τι όμορφα που δένουν όλα», είχα γράψει στο μπλογκ μου:

«Τι όμορφα που δένουν όλα. Ο αυτοδημιούργητος –θαύμα θαύμα!- εφοπλιστής, ο υπερπατριώτης σύμβουλος του Σαμαρά που, εντελώς τυχαία, είναι δικηγόρος του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή, το ακροδεξιό σάιτ που χρηματοδοτείται από την Νέα Δημοκρατία και άλλες τέτοιες όμορφες σχέσεις.»

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καλοί μου άνθρωποι.

(Διαβάστε, οπωσδήποτε, το εξαιρετικό άρθρο της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου «Ομάδα Αλήθειας Νέας Δημοκρατίας, Χαλκείο με Πρωθυπουργική Σφραγίδα» -το άρθρο είναι από το Unfollow που κυκλοφορεί- για να μάθετε πώς κάνει δουλειά η παρεούλα του Αντώνη Σαμαρά.)


Πηγή:
pitsirikos.net

RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.