# #

24 Απρ 2013

Την ανάπτυξη λοιπόν και την ανταγωνιστικότητα δεν την εμποδίζουν οι “μισθοί” αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!!!


Επιβεβαίωση από το Spiegel ! 
(Η Ελλάδα μεταναστεύει όταν) η Γερμανία απορροφά 10.000 επιστήμονες το μήνα για να Αναπτυχθεί !

http://www.spiegel.de/ Help Wanted: Will Dearth of Experts Starve German Economy?
Μιλάνε όλοι οι πλασίε του Μνημονίου για την “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, την“ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ” και τις “ΞΕΝΕΣ” μονον(!) “ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ”.
Αλλά ποιος τελικά είναι αυτός που δημιουργεί την ανάπτυξη; Τι είναι ανταγωνιστικότητα και γιατί μόνο οι “ΞΕΝΕΣ” επενδύσεις είναι η λύση;
Πολύ σωστά “ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη” έγραφε προχθές ότι αν δεν παράγεις, ο,τι και να κάνεις, θα χρεωκοπήσεις.
Οπως γράφει το σημερινό άρθρο του Spiegel (1), η Γερμανία βασίζει την ανάπτυξη της στο ειδικευμένο και υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό.
Για την ακρίβεια η αγορά εργασίας στην Γερμανία αυτή τη στιγμή απαιτεί 10.000 εργάτες τον Μήνα  και 1,5 ...εκατομμύρια εμπειρους εργαζομένους μέχρι το 2025 !
Την ανάπτυξη λοιπόν και την ανταγωνιστικότητα δεν την εμποδίζουν οι “μισθοί” αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο ! Οι μισθοί είναι η ίδια η Επένδυση (2) !
Για δημιουργήσεις από βίδα (3) μέχρι αεροπλάνο, εκτός από τον ανειδίκευτο, χρειάζεσαι αυτόν που θα αντιληφθεί την ανάγκη της Αγοράς, αυτόν που θα το σχεδιάσει, αυτόν που θα το κατασκευάσει και όλη την Αλυσίδα !
Για να τους έχεις αυτούς, πρέπει να τους πληρώσεις !
Ο,τι πληρώνεις παίρνεις !
Τι συμβαίνει σήμερα στις προδοτικές Κυβερνήσεις ;
Δημιούργησαν ένα εργασιακό περιβάλλον που στοχεύει και διώχνει ακριβώς τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανάπτυξη!
Το Ελληνικό Κράτος και η Ελληνική Οικογένεια, για κάθε Επιστήμονα δίνει δεκάδες χιλιάδες σε χρήμα και ανθρωποώρες από το Νήπιο μέχρι το Μάστερ, για να έρθει μια τρόικα και εσκεμμένα να σου υπαγορεύσει ότι αυτός θα έχει μισθό 320,72 € με 4ωρο και θα δουλεύει 6ωρο+, ώστε αυτός να μεταναστεύσει για να καλύψει τις Γερμανικές – κι όχι μόνο – ανάγκες !
Από την αρχή της κρίσης έχουν μεταναστεύσει 120.000 Ελληνες (4), σε οικονομίες που αντιλαμβάνονται την αξία του έμπειρου εργατικού δυναμικού. Αντίστοιχα παραδείγματα είναι πχ η Βουλγαρία κι η Λετονία που παρά τους χαμηλούς μισθούς τελικά και ερήμωσαν δημογραφικά και ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ, μιας κι εμειναν επι το πλείστον ανειδίκευτοι  δεν υπήρχαν οι Εργαζόμενοι για να δουλέψουν ακόμη και 100€/μήνα!
Οταν εμείς λοιπόν κλείνουμε τα Ναυπηγεία, από λίγα στο κόσμο με τεχνογνωσία σε Υποβρύχια και Πολεμικά Σκάφη και τελευταία απαξιώνουν και την ΕΑΒ, δεν χάνουμε τις παραγγελίες και έμπειρο εργατικό δυναμικό σε υψηλή Τεχνολογία προς την Ανατολή, αλλά προς τα Ναυπηγία του Κιέλου και την Αεροπορική Βιομηχανία της Αγγλίας και της Γαλλίας που πληρώνουν καλύτερους Μισθούς και μάλιστα χωρίς να έχουν το κόστος της εκπαίδευσης!
Η Τουρκία βάσισε την δική της ανάπτυξη στην Αμυντική Βιομηχανία και  ο όγκος των εξαγωγών έφθασε πάνω από $ 1 δισ. ευρώ. Ενώ ναυπηγικά υπάρχει κατασκευαστικός οργασμός, όταν στην εφοπλιστική Ελλάδα δεν χτυπάει Αμόνι !
Μας δίνουν το καρότο των “ΞΕΝΩΝ” επενδύσεων, δίνουν όλα τα λεφτά των ΕΣΠΑ στα “μεγάλα” έργα, ώστε να επαναληφθεί το ίδιο πάρτυ των Εργολάβων που μας υπερχρέωσαν και δεν βλέπουμε τη φάκα της αιμορραγίας και δημογραφικής ερήμωσης του προτεκτοράτου που μας ετοιμάζουν.
Ανάπτυξη θα έχουμε, όχι όμως “Γερμανικού” τύπου, αλλά “τριτοκοσμικού” τύπου Μπανανίας.
Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός @avgerinosx
http://logioshermes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.