# #

22 Απρ 2013

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΛΑΡΙΧΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ




Οι αρχαίοι Έλληνες χάρασσαν πάνω στα μάρμαρα για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό.
Αναθήματα, επιτύμβιες αναφορές, όρους (σύνορα, οριοθέτηση μιας περιοχής)...

Μας κληροδότησαν έναν πολιτισμό  ικανό να μας μορφώσει, να μας διδάξει και να μας κάνει ανθρώπους...

Κι εμείς...Οι σύγχρονοι νεοέλληνες, ανίκανοι να τον διαχειριστούμε, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τον εξαφανίσουμε και να τον βανδαλίσουμε ...

Νίκαια 13, Ιωνικος, Ξ+Ζ=L.F.E Δεν θέλω να σε χάσω, Έλενα + Σάβη =bffe(best frends for ever), αυτές είναι μερικές από τις σύγχρονες γραφές που συναντάει κανείς πάνω στα αρχαία μάρμαρα του αρχαιολογικού χώρου της ακαδημίας του Πλάτωνος.

Αμάθεια, αδιαφορία, ασέβεια και αχαριστία, όλα μαζί οδηγός της νεολαίας μας στον δρόμο της αυτοκαταστροφής και της λήθης. 

Ηλίθιοι, ούτε καν χρήσιμοι, θα ζήσουν και θα μεγαλώσουν μια νέα επερχόμενη γενιά τόσο επικίνδυνη όσο και ο βάνδαλος Αλάριχος (βασιλιάς των Βησιγότθων 395-410 και ο πρώτος ηγέτης γερμανικού φύλου που κατέκτησε την Ρώμη), ο οποίος το 396 εξάλειψε τα τελευταία απομεινάρια των Μυστηρίων στην Ελευσίνα Αττικής, θέτοντας τέλος σε μια παράδοση των απόκρυφων θρησκευτικών τελετών, που διήρκεσε από την Εποχή του Χαλκού. 
Στη συνέχεια, εισέβαλε στην Πελοπόννησο και κατέλαβε τις πιο διάσημες πόλεις-Κόρινθο, Άργος, και Σπάρτη-πωλώντας πολλούς από τους κατοίκους τους ως σκλάβους.

Δυστυχώς η πατρίδα μας γεννάει Αλάριχους....πολίτες και πολιτικούς...Πρώτα μας κάνουν σκλάβους και μετά μας ξεπουλάνε...












 http://paysanias.blogspot.com/2013/04/blog-post_19.html#ixzz2R8SgS4zB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.