# #

12 Ιαν 2013

Δίκη-εφιάλτης για τον Κύπριο φοιτητή της… «ζαρντινιέρας»

Φοβάται και να τους κοιτάξει

 Ξεκίνησε χθες σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Α. Δημητρίου από αστυνομικούς

Δίκη-εφιάλτης για τον Κύπριο φοιτητή της… «ζαρντινιέρας», που ξαναζεί από χθες στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006, στην επέτειο του Πολυτεχνείου. 
«Παίρνω ακόμη φάρμακα για να κοιμηθώ το βράδυ», υποστηρίζει ο 30χρονος πλέον Αυγουστίνος Δημητρίου, που δεν τολμά ακόμη να...
γυρίσει να κοιτάξει τους αστυνομικούς.

Η δίκη ξεκίνησε χθες, σε δεύτερο βαθμό, με την κατάθεση του θύματος, και διακόπηκε το απόγευμα για να συνεχιστεί την Τρίτη. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οκτώ αστυνομικοί που φέρονται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή. Αργότερα είπαν ότι… έπεσε και χτύπησε σε μια ζαρντινιέρα!
«Με χτυπούσαν όλοι μαζί. Δεν μπόρεσα να εστιάσω πρόσωπα. Ημουν πολύ χτυπημένος. Φώναζα βοήθεια αλλά τίποτα. Μου έδιναν κλοτσιές και μπουνιές. Γονάτιζαν πάνω μου και με χτυπούσαν στο πρόσωπο», κατέθεσε χθες.
Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί σηκώθηκαν ένας ένας και τον ρώτησαν αν τους αναγνωρίζει. Αυτός κατά περίπτωση απάντησε καταφατικά. «Θυμάσαι που έβαλα τα χέρια μου για να σε προστατεύσω από αυτούς που σε χτυπούσαν;» τον ρώτησε ο τότε διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας, χωρίς όμως να πάρει απάντηση, αφού ο Αυγουστίνος Δημητρίου έδειχνε να φοβάται ακόμη και να τους κοιτάξει.
Πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιβάλει στους αστυνομικούς ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες, ορισμένες με αναστολή. Ας σημειωθεί ότι το Διοικητικό Εφετείο έχει επιδικάσει αποζημίωση 300 χιλιάδων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο στον Κύπριο φοιτητή.

http://www.efsyn.gr/?p=13960

3 σχόλια:

  1. «Θυμάσαι που έβαλα τα χέρια μου για να σε προστατεύσω από αυτούς που σε χτυπούσαν;»

    Κλασσική μαλακιουλα.
    Κάνουμε ερώτηση που να έχει απάντηση "ναι".
    Γιατί ο διευθυντής δεν προσπάθησε να σταματήσει αυτούς που τον χτυπούσαν;
    Αυτή είναι η σωστή ερώτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν οι προσκεκλημενοι "οικονομικοι μεταναστες" του παυλοπουλου βγαινουν τσαρκα για ψιλα με τα καλασνικωφ, ΠΟΥ ειναι η αστυνομια?

    εναν νεαρο φοιτητη μπορω και εγω μαζι με αλλους 5 να τον "καταφερω"
    στα δυσκολα κανουν μοκο οι "αστυνομικοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.