# #

11 Ιαν 2013

Ανοίγουν τα Διόδια Αιγινίου!!!!!


IMG_1524Εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του Σταθμού Διοδίων στο Αιγίνιο. Το Ελληνικό Δημόσιο αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε συζητήσεις με την «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου»  και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες  στις προθέσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι η επικείμενη λειτουργία του Σταθμού Διοδίων Αιγινίου, με την παράλληλη μείωση του κόστους διέλευσης στους σταθμούς των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς.
 3333
Η εταιρία προετοιμάζεται…


Η κοινοπραξία Αιγαίου, αν και ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία με το Υπουργείο, ξεκίνησε   τΙς προετοιμασίες στα διόδια  Αιγινίου, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσλάβει προσωπικό για την λειτουργία του σταθμού.  Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης της κατασκευής του τμήματος  της  Εθνικής Οδού (Π.Α.Θ.Ε.) Ράχες-Κλειδί στην εταιρία με την επωνυμία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», που υπεγράφη το 2007, προβλεπόταν και η κατασκευή σταθμού διοδίων στην περιοχή του Αιγινίου Ν. Πιερίας  (σταθμός Διοδίων Κλειδί -Αιγίνιο), σε απόσταση μόλις 8,5 χμ. από τα διόδια των Μαλγάρων, Θεσσαλονίκης. Ο σταθμός κατασκευάστηκε ήδη από τα τέλη του 2009, εντούτοις δεν ετέθη σε λειτουργία, όπως είχε ανακοινωθεί από την παραχωρησιούχο εταιρία τον Ιανουάριο του 2010.
Μέχρι σήμερα, ο συγκεκριμένος σταθμός διοδίων δεν λειτουργεί και τα οχήματα διέρχονται από το σημείο αυτό της Π.Α.Θ.Ε. χωρίς χρέωση, επίκειται όμως η λειτουργία του, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την παραχωρησιούχο Μάλιστα,  για λόγους αντιστάθμισης των οικονομικών απωλειών από τη μη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου, αυξήθηκε το αντίτιμο των διοδίων Μαλγάρων Θεσσαλονίκης από 2 ευρώ σε 2,80 ευρώ για να οριστικοποιηθεί τελικά το 2012 σε 2,40 ευρώ. Τμήμα του ως άνω ποσού αποδίδεται στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.